Preşedintele de onoare al PNL, Mircea Ionescu Quintus, declară că „prima condiţie” pentru o fuziune cu PDL este ca numele Partidului Naţional Liberal să rămână neschimbat. Crin Antonescu a declarat, vineri, că numele partidului pe care îl conduce este „o instituţie de patrimoniu istoric” şi speră ca reprezentanţii PDL să înţeleagă că un nume „cu o asemenea forţă istorică nu poate fi pus în discuţie şi ar fi păcat să dispară”.

El a făcut aceste declaraţii, întrebat despre afirmaţia lui Mircea Quintus potrivit căreia în cazul PNL-PDL ar urma să fie vorba de o fuziune prin absorbţie, iar PNL nu îşi va schimba numele.

„Noi nu am intrat în public, nu am vorbit şi nu vom vorbi public până ce aceşti paşi nu vor fi făcuţi despre condiţiile sau lucrurile speciale la care ţine fiecare partid. Nu am vorbit nici ieri. Dacă domnul Quintus a făcut-o, pot să vă confirm că este convingerea noastră şi hotărârea noastră. Eu sper să înţeleagă şi partenerii noştri că numele de Partid Naţional Liberal este un nume cu o asemenea forţă istorică încât nu poate fi pus în discuţie şi ar fi păcat să dispară. Din punctul acesta de vedere, am spus-o, PNL poate să fie într-o perioadă mai bună, mai rea, poate să fie la putere sau în opoziţie, cu mai multe sau mai puţine voturi, dar PNL este pur şi simplu din punctul meu de vedere o instituţie de patrimoniu istoric a României şi trebuie tratat ca atare acest lucru”, a declarat Antonescu.

Sursa: Mediafax