La scurt timp dupa ce Crin Antonescu a anuntat ca se retrage din cursa pentru Cotroceni, intr-o conferinta de presa sustinuta sambata, reactiile venite atat din partea colegilor sai liberali dar si a noilor colegi de alianta, democrat liberalii, nu au intarziat sa apara.

Deputatul PNL Ludovic Orban a declarat ca „nu il surprinde” faptul ca fostul lider liberal, Crin Antonescu, nu mai candideaza la alegerile prezidentiale din toamna lui 2014.

Intr-o interventie telefonica la Digi 24, liberalul Ludovic Orban a declarat ca „l-a recunoscut pe prietenul Crin Antonescu”, pe care a crezut pentru o scurta perioada de timp „ca l-a pierdut”.

Antonescu: Nu mai candidez la presedintie, desi sunt cel mai puternic candidat pe care dreapta l-ar avea

„Nu ma surprinde. Gestul de astazi al domului Antonescu este gestul unui lider politic autentic, este un gest prin care arata foarte clar ca pune deasupra intereselor personale si a ambitiilor interesul general ca in Romania sa exista cu adevarat sansa ca fortele democratice din zona de centru-dreapta sa poata sa castige alegerile prezindentiale.

L-am recunoscut si pe prietenul meu, Crin Antonescu, prietenul pe care il am de 20 de ani si pe care, pentru o scurta perioada de timp mi s-a parut ca l-am pierdut, dar astazi (sambata – n.red.) cu siguranta l-am regasit”, a declarat Ludovic Orban, la scurt timp dupa ce Crin Antonescu a anuntat ca nu va mai candida la alegerile prezindentiale.

Totodata, Orban a spus despre presedintele demisionar al PNL ca „a fost cel care a suportat in prima linie loviturile” si a adaugat ca edilul Sibiului, Klaus Iohannis, ar putea sa reprezinte cu succes dreapta politica.

Atac dur la Antonescu: Nu are nicio sansa la prezidentiale, nu are legitimitatea sa negocieze cu PDL Interviu cu Ludovic Orban

La randul sau, europarlamentarul PDL Theodor Stolojan a comentat anuntul facut de Crin Antonescu, spunand ca acesta si-a anuntat doar „intentia” de a nu mai candida si ca „intentiile se pot schimba”.

„PDL-ul spune ‘noi avem un candidat – Catalin Predoiu, PNL, pana nu demult spunea ca au un candidat – pe Crin Antonescu, dar cele doua partide au stabilit u proces care sa conduca la desemnarea candidatului si care nu mai tine de intentia unuia sau altuia de a declara propriul candidat la presedintie.

Faptul ca domnului Antonesu a avut o formulare care lasa loc (de interpretari – n.red.), pentru ca dansul nu a spus ‘nu mai candidez la presedintia Romaniei’, ci si-a anuntat intentia de a nu mai candida. Intentiile se mai pot schimba”, a declarat Theodor Stolojan, adaugand ca ambele partide au ajuns la concluzia ca nu trebuie sa se cramponeze de o persoana.

Contre intre PNL si PDL: Ioan Ghise, o fata mare care se simte violata

Si senatorul PNL Ioan Ghise a comentat, sambata, decizia fostului lider liberal de a se retrage din cursa pentru Cotroceni.

„Anuntul personal bilateral de a renunta la a candida la presedintia Romaniei, lucru confirmat de 3 congrese – PNL, PSD, PC – reprezinta de fapt expresia unor jocuri de putere oculte facute in strainatate si aplicate in Romania”, a spus Ioan Ghise, intr-o interventie telefonica la Romania TV.

Ludovic Orban, despre anuntul lui Antonescu: L-am recunoscut pe prietenul meu

Deputatul PDL Cezar Preda a comentat, la randul sau, retragerea lui Crin Antonescu din cursa pentru prezidentiale, atacandu-l totodata si pe senatorul liberal Ioan Ghise, despre care a spus ca este „ca o fata mare care se simte violata”.

„Domnul Antonescu si-a dat demisia, deci, onorabil, da drumul la o constructie pe dreapta, cum o cere toata Romania, desi vad ca pentru unii nu e bine nici in dreapta. Am vazut pe domnul senator Ghise mai devreme, ca o fata mare violata si ca el de fapt vrea sa se pastreze fata mare.

Lumea trebuie sa inteleaga ca drumul este ireversibil. Dreapta va face o constructie solida, cu oameni care se angajeaza la asa ceva”, a declarat deputatul democrat-liberal.

Totodata, intrebat despre sansele lui Klaus Iohannis ca reprezentant al dreptei in cursa pentru Cotroceni, Cezar Preda a spus ca edilul Sibiului este „un candidat redutabil”, pe care cetatenii l-au vazut ca pe „un om serios”.

Sursa: Ziare.com