În data de 19.05.2014 începând cu ora 10.30 a avut loc la Casa TIFF conferinţa de presă care precede ediţia cu numărul 13 a Festivalului International de Film Transilvania.

Conferinţa a fost susţinută de către Tudor Giurgiu – directorul festivalului, Mihai Chirilov – director artistic TIFF, și Cristian Hordilă – manager festival.

Cei trei au punctat toate evenimentele din cadrul festivalului aducând în atenţia jurnaliştilor prezenţi câteva dintre proiecţiile şi evenimentele de neratat la această ediţie. Din punct de vedere al bugetului, Tudor Giurgiu a spus că se bazează doar pe “hazard, noroc şi cifra 13” în organizarea festivalului.

Anul acesta la TIFF vor fi proiectate 217 filme şi vor fi câteva noutăţi faţă de ediţiile precedente. Începând cu această ediţie s-a renunţat la proiecţia filmelor în sălile de cinema din mall-uri şi s-au găsit 3 locaţii mai aproape de public: Centrul Militar, Sala de proiecţie a Universităţii Sapientia şi Depozitul de filme de pe strada Maiakovski.
Tot pentru prima oară organizatorii s-au gândit la o proiecţie închisă, cu 2 zile înaintea proiecţiei publice , pentru presă şi industrie, a filmului din închiderea festivalului, Boyhood, Regizor Richard Linklater. Se dă astfel posibilitatea presei şi specialiştilor să puncteze acest film de excepţie.

Pe toata durata festivalului TIFF Lounge va fi amenajat, ca şi până acum in Piaţa Unirii şi vor avea loc evenimente în fiecare zi la ora 17.00.
Meeting Point-ul va fi la Casa TIFF.

Centrul de presă va fi amenajat în zona Casa TIFF, tot pentru prima oară, iar organizatorii promit că va fi un veritabil centru de presă.

Zilele următoare vom reveni cu alte informaţii.

Alina Iuga