Solistul unei trupe din Republica Moldova, Nicu Țărnă, afirmă că regretă că țara sa nu este unită cu România. Artistul crede că unirea va aduce o schimbare de mentalitate pentru moldoveni. Acesta spune că istoria nu poate fi negată, iar Moldovei îi lipsește elita, care a fost decapitată în 1945.

„România este ca un corp fără brațe: parcă trăiește dar nu este întreg. Nu mă interesează acuma politica unora, așa-zișii „patrioți moldoveni”. Eu vreau să le spun că sunt niște imbecili care nu cunosc istoria și nici nu vor să o cunoască”, a declarat Nicu Țărnă, solistul trupei „Gîndul Mîței” pentru UNIMEDIA, portal de știri din Republica Moldova.

Potrivit acestuia, moldovenii nu au elite, devenind o o turmă de oameni care nu știu cum îi cheamă. „Istoria poate fi interpretată cum vrei, dar nu poți să o negi. Nu poți nega că am fost rupți în 40 de Pactul Ribbentrop-Molotov. Sau că nu am fost duși în Siberia și împușcați, când în 45 „ne-au eliberat”, ne-au decapitat elita”, a spus acesta.
„Lumea este limitată de distanța dintre două degete. Lumea nu vrea să înțeleagă”, a mai declarat el.

Potrivit artistului, o parte din cei care vor să reanimeze Uniunea Sovietică „erau atunci tineri”. Nostalgia unora față de URSS este explicată prin nostalgia lor asupra vremurilor când aceștia erau tineri.

Sursa: Cotidianul