Agenţia Judeţeană de Ocupare a Forţei de Muncă Cluj va instala, începând din 15 mai, în 20 de primării comunale din judeţ ”bancomate de joburi”. Sistemele vor costa 700.000 de euro, proiectul fiind finanţat cu bani de la UE.

„AJOFM Cluj va lansa din 15 mai două proiecte europene, în valoare de aproape 700.000 de euro, care prevăd instalarea în 20 de primării din judeţ a unor «bancomate de joburi pentru mediul rural», sisteme infotouch care au scopul de a sprijini şomerii privind reintegrarea pe piaţa muncii, aceştia primind informaţii despre locurile de muncă vacante şi vor putea să primească pe loc viza lunară de şomaj. De asemenea, şomerii vor putea obţine adeverinţe de venit minim garantat fără să mai fie nevoiţi să se prezinte la agenţiile teritoriale, fiind eliminate costurile aferente deplasării.

În urma implementării acestui proiect, vizăm un grup ţintă de peste 1.000 de şomeri şi angajarea a 250 de persoane”, a spus Daniel Don, directorul Agenţiei Judeţene pentru Ocuparea Forţei de Muncă Cluj (AJOFM). Şomerii, scutiţi de drumul până la Cluj-Napoca Aparatele infotouch vor fi instalate în comunele unde se înregistrează un număr mare de şomeri. “Bancomatele de joburi” vor fi conectate cu baza de date AJOFM Cluj cu ajutorul specialiştilor Serviciului de Telecomuncaţii Speciale (STS). Respectivele sisteme electronice oferă şomerilor informaţii despre locurile de muncă vacante şi le permit acestora să îşi aplice vizele lunare. Directorul AJOFM Cluj, Daniel Don a precizat că ”bancomatele de joburi” vor emite şi adeverinţe pentru venitul minim garantat, documente pentru care, până acum, solicitanţii trebuiau să facă drum până la Cluj Napoca sau într-una din celelalte localităţi urbane ale judeţului.

Remus Florescu, Sursa: Adevarul