Fundaţia Creştină „George Becali” a anunţat că va acoperi costurile necesare operaţiei lui Leo Iorga. Fostul solist al formaţiei Compact va fi supus unei intervenţii chirurgicale pentru extirparea unei tumori canceroase la creier.

Apelul făcut ieri de prietenii şi apropiaţii lui Leo Iorga pentru ajutorarea artistului a primit răspuns. Fundaţia Creştină „George Becali” a anunţat că va acoperi costurile necesare operaţiei pe creier pe care fostul solist al formaţiei Compact o va suferi pe 9 mai.

„Nu ştiu dacă este vorba de exact 8.000 de euro, suma de care am anunţat iniţial că Leo are nevoie pentru această intervenţie chirurgicală, pentru că între timp oamenii au fost buni şi solidari şi au donat şi ei. Fundaţia va dona însă restul de bani necesari pentru a acoperi întreaga sumă”, a precizat pentru gândul Florenţa Marin, agentul formaţiei PACT by Leo Iorga & Adi Ordean.

Leo Iorga, fostul solist al formaţiei Compact, a fost diagnosticat recent cu cancer la creier, medicii stabilind că artistul are nevoie de operaţie în regim de urgenţă pentru extirparea tumorii.

Adrian Ordean şi alţi prieteni ai artistului s-au mobilizat imediat şi au lansat pe Facebook un apel de solidaritate pentru acesta.

„Nu credeam că voi scrie aşa ceva vreodată pe pagina mea de Facebook. Colegul şi prietenul meu Leo Iorga trebuie să se supună unei operaţii în regim de urgenţă pe data de 9 mai”, a scris, sâmbătă, compozitorul Adrian Ordean pe contul său de pe reţeaua de socializare. „Operaţia are ca scop extirparea unei tumori cerebrale. Pentru acesta mai are nevoie de 8.000 de euro. Orice sumă este binevenită şi contează decisiv la ce va urma pe mai departe. Sunt convins 100% că operaţia va fi un succes (…). Doar împreună îl putem ajuta”, adăuga acesta.

Astfel, orice persoană care doreşte să vină în ajutorul lui Leo Iorga poate dona bani în contul: BCR: RO 98 RNCB 0318 0006 7289 0001.

Citeşte şi Leo Iorga, fostul solist al formaţiei Compact, trebuie să se opereze urgent de cancer la creier, dar nu are destui bani. Dacă poţi, ajută-l! De asemenea, o pagină de Facebook cu tilul „Alături de Leo Iorga” a fost înfiinţată, această adunând aproape 550 de Like-uri până la ora difuzării acestei ştiri.

Leo Iorga s-a confruntat prima dată cu cancerul în anul 2011, când boala a fost localizată la nivelul plămânilor. După o intervenţie chirurgicală realizată cu succes de medicii de la Institutul de Pneumoftiziologie „Marius Nasta” din Capitală, artistul a revenit pe scenă.

Totuşi, într-un interviu acordat Mediafax la doar câteva luni de la operaţie, Leo Iorga povestea că va trebui să continue chimioterapia o perioadă.

„Urmez un tratament citostatic postoperator şi de prevenţie a unor fenomene, dar asta-i situaţia şi mulţumesc lui Dumnezeu că putem sta de vorbă”, afirma cântăreţul la momentul respectiv.

Sursa: Gandul.info