Nemţii de la Bosch au inaugurat astăzi fabrica de 70 milioane de euro de la Jucu, la câţiva metri de fosta fabrică Nokia.

„Nu vrem să stăm aici pe timp scurt, doar pentru a reduce nişte costuri de producţie. Este totuşi nevoie şi de o regiune prosperă”, a declarat managerul fabricii Bosch, Konrad Kaschek.

De asemenea, nemţii au cerut curse regulate de zbor de la Cluj-Napoca la Budapesta, precum şi o autostradă care să lege Transilvania de Ungaria.

Premierul Victor Ponta, prezent la eveniment alături de Liviu Dragnea, Liviu Voinea şi Mircea Duşa, a spus că investitorii au primit ajutoare de stat de 26 milioane de euro ca să investească la Cluj.

Voinea a anunţat că în ultimul an guvernul a atras 1 miliar de euro investiţii străine, pentru care a acordat ajutoare de stat de 300 milioane de euro.

Primarul Emil Boc a fost aplaudat furtunos în momentul în care a fost prezentat angajaţilor fabricii. Edilul a precizat că ar fi bine ca Guvernul Ponta să-şi respecte promisiunea de a investi în infrastructura din Transilvania.