Prezentă aproape în orice casă, cafeaua are, pe lângă darul de a ne înviora trupul şi spiritul, şi însuşirea de a ne face mai frumoase.Multe creme şi loţiuni „de firmă” au printre ingrediente cofeina, care se regăseşte din plin în cafea, pentru că netezeşte, dă luminozitate şi strălucire pielii, reduce ridurile, elimină umflăturile, apa în exces şi semnele de oboseală, încetineşte îmbătrânirea.

Și, pentru că previne şi tratează celulita, este nelipsită din componenţa preparatelor pentru remodelare corporală. Pentru reţete, utilizaţi zaţul, care trebuie să fie fin şi proaspăt, chiar cald, sau cafea fin măcinată, sau proaspăt preparată.

Exfoliant cu cafea pentru corp

Ingrediente: o jumătate de ceaşcă cu zaţ sau cafea măcinată, 3 linguri de sare grunjoasă, un sfert de ceaşcă cu gel de duş. Se amestecă zaţul şi sarea cu gelul şi se masează pe întregul corp, cu mişcări circulare, insistând la coate, genunchi şi călcâie. Se clăteşte apoi cu apă călduţă.

Exfoliant cu cafea pentru ten

Ingrediente: 2 linguri de zaţ sau ca­fea măcinată, 1 lingură de miere, 1 lingură ceai de muşeţel. Se amestecă ingredientele şi se masează blând faţa cu mişcări circulare, câteva minute. Se clăteşte apoi cu apă călduţă.

Tratament anticelulită

Ingrediente: o jumătate de ceaşcă de zaţ sau cafea măcinată, 2 linguri de ulei de măsline sau de floarea-soarelui. Amestecaţi ingredientele şi aplicaţile pe zonele cu probleme, masând uşor, apoi acoperiţi cu o folie de plastic şi lăsaţi să stea 5-10 minute. Desfaceţi folia şi, stând în cadă, masaţi câteva minute zonele cu celulită cu amestecul rămas, apoi clătiţi cu apă călduţă. Faceţi această procedură cel puţin de trei ori pe săptămână. Efecte se văd în câteva zile. Acest tratament este foarte eficient şi pentru combaterea depozitelor de grăsime „încăpăţânată”.

Monica Pop