Victoria cu Gaz Metan mediaş (scor 3-1), a treia consecutivă în Liga I îi aduce pe CFR-işti mai aproape ca niciodată de Europa League.

Vişinii mai aşteaptă doar anunţul oficial al UEFA, care ar putea interzice clubului Dinamo să mai participe în competiţiile continentale intercluburi pentru următorii trei ani, din cauza problemelor financiare.

Patronul lui Dinamo, Ionuţ Negoiţă, a cerut oficial intrarea clubului în insolvenţă, iar acest lucru ar putea da şansa celor de la CFR de a se alinia la startul Europa League.

Dacă tehnicianul Vasile Miriuţă nu şi-a pierdut niciodată speranţa că ar putea duce echipa feroviară în cupele europene, eronul meciului cu Gaz Metan Mediaş, Ciprian Deac, recunoaşte că echipa sa nu merită această onoare.

„Nu îmi convine, însă, această situaţie. Nu ar fi un loc obţinut pe munca noastră, noi nu merităm să fim acolo. Dar dacă va trebui, vom juca în Europa, nu avem ce face”, a spus Deac.

Fotbalistul şi-a exprimat public nemulţumirea faţă de situaţia de la club şi acuză conducerea de incompetenţă. În plus, Ciprian Deac nu exclude o despărţire de CFR, dacă nu îi vor fi satisfăcute cerinţele materiale.

„Nu ştiu ce voi face în continuare. Sunt ataşat de acest oraş, mi-ar fi greu să plec, dar trebuie să văd o schimbare şi acolo, sus. Noi muncim foarte mult, merităm mai mult. Voi discuta, iar dacă totul va fi aşa cum îmi doresc, voi mai rămâne un an”, a adăugat Deac.

Antrenorul CFR-ului, Vasile Miriuţă, a declarat că regretă situaţia de la Dinamo, dar că este pregătit să-şi conducă echipa şi în Europa League.

„Îmi pare foarte rău că sunt aceste probleme la Dinamo. Dacă vom avea această şansă, să jucam în Europa, va fi extraordinar”, a comentat Miriuţă.

Cu o etapă înainte de finalul campionatului CFR Cluj se situează pe locul 5 al clasamentului, cu 51 de puncte, două mai puţine decât Dinamo şi cu un avans de partu puncte faţă de Pandurii, ultima echipă care ar mai putea emite pretenţii de cupe europene.

Paul Panait