Coca-Cola, cel mai mare producator de bauturi racoritoare, va elimina unul dintre cele mai controversate ingrediente din sucurile sale vandute in SUA, uleiul vegetal brominat.

Ingredientul, cunoscut ca BVO, va fi eliminat atat din bauturile imbuteliate, cat si din retetele pentru dozator, a declarat luni un purtator de cuvant al companiei, Josh Gold, citat de Bloomberg.

BVO este utilizat ca stabilizator in bauturi precum Fanta si Powerade pentru a preveni separarea ingredientelor si pentru a pastra aromele artificiale.

Reprezentantii companiei au asigurat ca toate produsele comercializate sunt si au fost mereu sigure pentru consum.

Si PepsiCo a eliminat anul trecut acest ingredient din una dintre bauturile produse, Gatorade, si a anuntat ca va extinde aceasta masura si in cazul marcilor Mountain Dew si Amp Energy.

Astfel de decizii vin in contextul unui val de critici manifestat pe site-urile de socializare sau pe forumuri precum Change.org, fiind stranse mii de semnaturi pentru renuntarea la BVO.

Producatorii de racoritoare pot folosi BVO in cantitati foarte mici, in conformitate cu reglementarile Administratiei Statelor Unite pentru Alimente si Medicamente, desi aceasta a exclus inca din 1970 uleiul vegetal brominat de pe lista sa cu alimente recunoscute ca fiind sigure.

NapocaNews