Membrii Comisiei de Disciplină (CD) din cadrul Federaţiei Române de Fotbal au analizat, vineri, evenimentele de la partida dintre „U” Cluj şi Steaua Bucureşti (0-1).

Astfel, clubul nostru a fost sancţionat cu interzicerea accesului spectatorilor în peluzele Cluj Arena pentru meciul cu Pandurii Târgu-Jiu, programat în etapa a XXXIV-a a Ligii I. Mai mult, „U” a primit şi o amendă de 30.000 de lei. Conform comunicatului CD, clubul a fost sancţionat pentru „introducerea și aprinderea în stadion a obiectelor și materialelor prevăzute în art. 81, alin. 3 (torţe, petarde fumigene)” şi pentru „afişarea sub orice formă de inscripţii rasiste, xenofobe și jignitoare, scandarea de cuvinte/expresii jignitoare şi obscene ori emiterea de sunete în scop jignitor”.

„E important că vom încheia acest campionat acasă, în faţa propriilor fani. Totuşi, ceea ce s-a întâmplat în meciul cu Steaua trebuie să ne dea de gândit tuturor – nouă ca şi club, dar şi firmei de pază partnere. Momentul pătrunderii acelui băiat pe terenul de joc putea duce la un nou incident Ploieşti, iar acesta trebuie să fie un semnal de alarmă. Suporterii Universităţii au dat dovadă de-a lungul timpului de un ataşament ieşit din comun faţă de echipă, iar tocmai de aceea acest eveniment trebuie analizat cu toată seriozitatea pentru a nu se mai repeta vreodată”, a declarat Vlad Munteanu, administratorul special al Universităţii.

De asemenea, tot în urma şedinţei de vineri, jucătorul nostru, Ionuţ Târnăcop, a fost suspendat pentru două etape ca urmare a cartonaşului roşu primit în ultimul minut al partidei cu Steaua.

Sursa: UniversitateaCluj.ro