Trei companii din Cluj-Napoca și Primăria Municipiului au fost premiate de fundația United Way România pentru sprijinul oferit în programele sociale desfășurate pe plan local.

Gala Anuală a Organizației, care a avut loc joi, 8 mai, la București, a fost dedicată partenerilor din comunitățile locale, precumcompanii, voluntari, organizații neguvernamentale, autorități, donatori și personalități.
Astfel, compania clujeană AROBS Transilvania Software a fost premiată cu Trofeul de Bronz, pentru donaţii de peste 10.000 de dolari.Asociaţia Filantropică Medical-Creştină Christiana- Centrul de Asistenţă Medico-Socială Sf. Pantelimon a primit diploma pentru „Cel mai bun proiect de sănătate”. Agenția de relații publice PR & More a primit diploma la categoria „Cel mai aprig susţinător”, pentru ajutorul acordat la Cluj prin serviciile de comunicare și media relations.

De asemenea, Direcţia de Asistenţă Socială şi Medicală a Primăriei Cluj-Napoca a primit diploma pentru „Cel mai bun parteneriat”, datorită proiectulului„Şcoală după Şcoală” desfăşurat în parteneriat cu Fundaţia United Way.

Pentru United Way a devenit o tradiție să premiezegenerozitatea șiimplicarea în comunitate. Gala din acest an a fost dedicată împlinirii a 10 ani de fapte bune în comunitățile din România: 10 ani de nota 10. În tot acest timp, United Way a ajutat aproape 38.000 de oameni să ducă o viață mai bună, a susținut peste 100 de proiecte de educație, sănătate și integrare, iar cei peste 2.200 de voluntari United Way au investit în comunitate 26.560 de ore – adică 3 ani de fapte bune, clipă de clipă.

Un moment important al Galei a fost cel dedicat Societății Alexis de Tocqueville, care reunește donatori ce oferă peste 10.000$ pe an în nume personal. Membrii Societății Tocqueville din toată lumea sunt lideri în comunitățile în care trăiesc – atât ca filantropi, cât și pe plan profesional. Sunt acei oameni care își dau seama că au atins succesul pe care atât de mulți se străduiesc să îl obțină și că acest succes impune, de asemenea, o responsabilitate socială mult mai ridicată. Anul acesta, Societatea Tocqueville din România aproape că și-a dublat numărul de membri, ajungând la 7: Steven van Groningen, CEO Raiffeisen Bank, Peter Weiss, Consultant, Marian Dinu, Partener DLA Piper, Mike Hayde, CEO Western National Group, Lidia și Dan Fați, Membri fondatori ai grupuli Dacris, Ioana Hațegan, Managing Partner la Biroul de Avocatură Hațegan și Daniel Țepeș, Director GOA Invest și Andrei Caramitru, Managing Partner McKinsey & Company. Fiecare dintre contribuțiile lor asigură un viitor mai bun – adică, o casă, un loc de muncăși îngrijiri medicale – pentru 11 persoane fără adăpost; sau servicii medicale la domiciliu pentru 18 bătrâni fără familie; sau 22 de burse pentru copii cu rezultate bune la școală.

De asemenea, United Way a dorit să mulțumească personalităților publice care au fost alături de noi în decursul anului trecut și care simbolizează, pentru noi, “Puterea exemplului”.Printre aceștia se numără Andreea Raicu, Ada Condeescu și Steven van Groningen, care și-au împrumutat imaginea pentru a promova cauzele United Way în campania LIVE UNITED din 2013, precum și Mihaela Rădulescu, o susținătoare mai veche a organizației, care a ales anul trecut săprezinte pro-bono Balul Vienez de la Timișoara, organizat în beneficiul United Way.

Munca depusă de United Way nu ar fi posibilă fără sprijinul comunității, însă nu ar fi la fel de eficientă fără sprijinul autorităților locale. De aceea, o premieră a acestei ediții a fost recunoașterea “Celor mai bune parteneriate” cu două autorități locale din Cluj și Timișoara care au înțeles importanța colaborării pentru a obține rezultate de lungă durată: Inspectoratul Școlar Județean Timiș și Direcția de Asistență Socială și Medicală a Primăriei Cluj-Napoca.

„Dintotdeauna ne-am dorit ca United Way să însemne mai mult decât filantropie, o comunitate în adevăratul sens al cuvântului, unde fiecare contribuie şi primeşte, la rândul său. Astăzi, privind în urmă la cei 10 ani de lucru împreună, credem că ne apropiem tot mai mult de acest ideal”, a declarat Cristina Damian, Directorul Executiv al Fundației United Way.

Organizarea Galei a fost posibilă cu sprijinul partenerilor GlaxoSmithKline, Genpact, al susținătorilor Kinstellar și KPMG și al sponsorilor DLA Piper, Metro și TNT și a fost găzduit pro-bono de către JW Marriott. Evenimentul a fost prezentat de Melania Medeleanu (Prima TV) și s-a bucurat de prezența E.S. Gerard Corr, Ambasadorul Irlandei în România, E.S. Philippe Bekke, Ambasadorul Belgiei în România și E.S. Dan Ben-Eliezer, Ambasadorul Israelului în România.

NapocaNews