Prin UDMR, Viktor Orban guvernează în România. UDMR nu se jenează să afirme public că susține politicile secesioniste și expansioniste ale premierului Ungariei care are astfel acces, prin miniștrii UDMR, la poziții de conducere în Guvernul României. Recent, fostul lider UDMR Marko Bela s-a declarat de acord cu premierul Viktor Orban, potrivit căruia maghiarilor din Bazinul Carpatic li se cuvine dubla cetățenie, autoadministrare și autonomie teritorială.

Marko Bela a declarat fără înconjur că, pentru ca Europa să fie stabilă, este nevoie de reglementarea problemelor etnice. ”Acum trebuie să dau dreptate celor care susțin – în contextul situației din Ucraina – că au mai ramas probleme etnice nesoluționate, atât în Ucraina, cât și în alte locuri. De aceasta dată nu numai ca nu l-aș critica pe Viktor Orban, dar cred că trebuie să-i spunem și lui, dar și altora, că treburile nu sunt în ordine”, spune Marko Bela într-un comunicat UMDR, reprezentând așadar o poziție oficială a Uniunii. Mai are cineva nevoie de dovezi ca UDMR lucrează mână în mână cu Viktor Orban pentru destrămarea României și că este nici mai mult, nici mai puțin, decât aripa FIDESZ din România?

Așadar, ce facem cu această formațiune care ia lumina de la Budapesta (care, la rândul ei, urmează politica Moscovei), iar directivele politice anti-românești de la Viktor Orban? O lăsăm să zburde în continuare, transformând secesiunea etnică într-o preocupare publică și într-un pericol pentru statul român, sau ne decidem să-i punem capăt, având suficiente motive în acest sens, precum și temeiuri legale cu duiumul.

UDMR își face campanie la europarlamentare pe seama slăbiciunii statului român. Faptul că nu i se răspunde adecvat reprezintă o încurajare ca liderii iredentiști să continue și chiar să crească miza provocării. UDMR poate să facă ce vrea, să ceară orice, nimeni nu ia nicio măsură legală. În acest vid de autoritate al României, UDMR s-a îngrășat prin toate guvernările și se comportă ca și cum ar fi alfa și omega politicii românești.

Cred că a sosit timpul să renunțăm la tradiționala noastră toleranță, luată drept prostie de către extremiștii maghiari coagulați în diferite partide, ONG-uri și mișcări anti-românești, dintre care cea mai influentă, așadar și cea mai periculoasă, este UDMR.

Ce propun eu prin legile mele de combatere a extremismului maghiar este doar restabilirea ordinii de drept și a ordinii constituționale. Dacă Viktor Orban și-a măsluit o Constituție a Ungariei care să-i permită să încalce suveranitatea altor state, avem și noi o Constituție de apărat, una care stabilește o suveranitate clară pe teritoriul românesc. Dar primii care încalcă această suveranitate sunt liderii extremiști maghiari din România, pentru că toate acțiunile lor sunt încercări de a anula legea fundamentală chiar de la pupitrul Guvernului sau al altor funcții publice. Cazul României care acordă de bunăvoie funcții publice celor care promovează pe față distrugerea statului român este nemaivăzut în analele istoriei. În al doilea război mondial, Horthy ne-a luat Ardealul de Nord cu forța. Acum noi îi ținem în puf și pe bani publici pe urmașii idealurilor lui Horthy, înarmându-i cu autoritatea statului român spre propria noastră autodistrugere.

Bogdan Diaconu