După o îndelungă bătălie juridică, care a durat aproape un an, Partidul Totul pentru Ţară a fost declarat dizolvat prin decizia Tribunalului Bucureşti, care poate fi atacată cu recurs, pentru neîndeplinirea obiectivelor, în conformitate cu art.46-48 din Legea Partidelor Politice nr. 14/2003. Decizia nu este definitivă şi va fi atacată la Curtea de Apel.

Astăzi, ministrul Transporturilor din Guvernul Ponta, Dan Şova, a fost prezent la Cluj-Napoca, unde a asistat la dezvelirea unei plăcuţe comemorative dedicată holocaustului evreilor din Transilvania de Nord, instrumentat de către regimul horthyst.

Şova a ţinut să atragă atenţia în faţa jurnaliştilor asupra pericolului extremismului care se întrevede în urma alegerilor europarlamentare, dar şi să menţioneze că este un lucru bun interzicerea Partidului Totul pentru Ţară, partid pe care îl cataloghează drept extremist.

Anunţul interzicerii partidului a fost făcut public la Cluj-Napoca de către directorul Institutului Elie Wiesel, Alexandru Florian, mesajul său fiind aplaudat de ministrul Dan Şova, prefectul Gheorghe Vuşcan, vicepreşedintele Consiliului Judeţean Cluj, Ioan Oleleu şi restul participanţilor.

Plăcuţa comemorativă a fost inaugurată la Gara din oraş.

NapocaNews