Preşedintele PDL Cluj, Daniel Buda, candidat la alegerile europarlamentare, a participat pe strada Piezişă din campusul studenţesc Haşdeu, astăzi, la o dezbatere organizată de Tineretul Democrat Liberat şi Tineretul Popularilor Europeni pe tema combaterii şomajului în rândul tinerilor.

La eveniment au luat parte şi primarul Emil Boc, consilierii locali Radu Moisin şi Radu Constantea, Ovidiu Câmpean, director în cadrul Primăriei Cluj-Napoca, reprezentanţi ai Popularilor Europeni din Cipru.

Primarul Emil Boc a amintit despre iniţiativele de dreapta prin care Guvernul PDL a susţinut tinerii României nu doar prin mecanismul start-up, ci şi prin susţinerea programului Prima Casă sau stimularea investitorilor care angajează tineri.

„Am sesizat din partea tineretului o uşoară indiferenţă faţă de aceste alegeri europarlamentare, ca şi cum nu am discuta despre viitorul lor, pentru că aceste alegeri, într-o formă sau alta, îşi vor pune amprenta pe viitorul tinerilor şi de aceea toţi cei care sunteţi aici trebuie să fiţi dacă vreţi nişte apostoli în rândul tinerilor, să-i conştientizaţi de ceea ce înseamnă implicarea în viaţa comunităţii. Este foarte uşor să stai pe margine, dar să nu faci nimic. Dl primar a explicat în câteva cuvinte ce au însemnat eforturile pe care le-am făcut noi când am fost la guvernare legat de stimularea iniţiativei în rândul tinerilor şi aş mai aminti că domnul prim-ministru a scutit studenţii de taxele pentru înfiinţarea firmelor. Fără implicare din partea dvs – nu doar în Campania electorală, ci şi prin activitatea de zi cu zi, prin mersul la şcoală – societatea nu o să poată merge mai departe. Politicienii nu o să reuşească să facă mare lucru fără implicare din partea comunităţii, chiar dacă promit multe. Parlamentul European are ca şi obiective combaterea şomajului în special în rândul tineretului, o problemă care frământă societatea românească, iar în această campanie am conştientizat cât de mare este acastă problemă pentru că sunt zone în România în care avem 2-3 pensionari în spatele unui om care lucrează şi nu o să putem suporta la nesfârşit acest lucru. Atunci te întrebi care este alternativa? Voi, tineretul, aveţi alternative de viitor, fondurile europene, însă când vorbim de absorbţia de fonduri europene avem în vedere şi dificultatea acesteia. Avem şi astăzi fonduri puse la dispoziţia noastră, dar când vrei să le accesezi, te loveşti de un hăţiş birocratic, iar unul dintre obiectivele mele este să le facem apropiabile pentru cei care doresc să realizeze investiţii din fonduri europene. Cred că aveţi oportunităţi mari prin aceste start-up-uri, mecanism de lucru creat de noi, iar PSD-ul deşi ne-a riticat, au păstrat toate măsurile pe care le-am introdus noi. În legătură cu şomajul, trebuie să aveţi curajul de a iniţia o afacere, în diverse domenii: servicii, zona agricolă etc. trebuie să aveţi doar curajul. Este important să organizăm şi să participăm la astfel de dezbateri pentru că este vorba despre viitorul dvs într-un spaţiu european, care nu poate fi decât în România”, a declarat Daniel Buda.

Cu acest prilej a fost prezentată şi cartea Tineretului Democrat Liberal în care este prezentată o strategie solidă pentru combaterea şomajului în rândul tinerilor, cu măsuri dedicate stimulării angajatorilor, dar şi sprijinirii dobândirii de calificări pentru cei aflaţi în căutarea unui loc de muncă.

NapocaNews