Primarul Emil Boc a anunțat, astăzi, că au început lucrările la reabilitarea termică a 7 blocuri din Cluj-Napoca, iar alte 30 de blocuri sunt în diverse stadii de analizare a dosarelor.

„Am semnat ordinul de începere a lucrărilor pentru 7 blocuri, care au în total 200 de apartamente. Pe lângă aceste blocuri, mai există alte 30 de blocuri în diverse faze de licitație și de semnare a documentațiilor, cu peste 1.100 de apartamente și care vor intra în această vară în lucru. Cred că suntem cea mai dinamică primărie din România în materie de absorbție de fonduri europene pe reabilitarea termică a blocurilor. Dorim să ținem ritmul tot la fel, pentru că și în exercițiul financiar următor vor fi bani pentru reablitarea termică a blocurilor. Vestea bună este că 40% din valoarea facturii la încălzire va fi mai mică, începând de iarna viitoare pentru cei care fac reabilitări termice și că în continuare vor fi bani europeni pentru cei care vor depune documentații. Regula este primul venit – primul servit”, a declarat primarul Emil Boc.

Primăria va subvenţiona aceste lucrări pentru familii, în funcţie de venitul/membru. Astfel până la venituri de 150 de euro/membru de familie doar 10% este contribuția asociației, de la 350 de euro venit pe membru de familie 20% vin din partea asociației de locatari, iar până la 500 de euro venit contribuția este 30% din partea asociației.