Comunitatea LGBT din România a organizat, în februarie 2013, un eveniment la Muzeul Ţăranului Român din Bucureşti, ca parte a unui festival susţinut de Ambasada Statelor Unite. Reuniunea a fost, însă, perturbată de 40 de persoane care au arborat tricolorul şi au început să scandeze: „Moarte homosexualilor!“, „Afară din ţară!“ şi au intonat imnul naţional. Printre protestatari se afla şi unul dintre actualii candidaţi la euroalegeri.

Comunitatea LGBT din România a organizat, în februarie 2013, o seară a filmului, la Muzeul Ţăranului Român din Bucureşti, ca parte a unui festival susţinut de Ambasada Statelor Unite la Bucureşti. Reuniunea a fost, însă, perturbată de aproximativ 40 de persoane care au arborat tricolorul, au sărit de pe scaune şi au început să scandeze: „Moarte homosexualilor!“, „Afară din ţară!“ sau imnul naţional. Printre protestatari se afla şi unul dintre actualii candidaţi la alegerile europarlamentare.

Site-ul independent de la Bruxelles „EU Observer“ a publicat un articol în care se arată că unul dintre cei care au promovat protestul care, la acea dată, a stârnit dezbateri aprinse, a fost un actual candidat la alegerile europarlamentare din România, Iulian Capsali. Potrivit autorilor, evenimentul a fost filmat de un fost jurnalist care a postat înregistrarea pe blogul său personal şi l-a promovat pe Capsali. Ulterior, candidatul la alegerile europarlamentare a refuzat să răspundă la întrebărilor jurnaliştilor străini cu privire la rolul pe care l-ar fi jucat în cadrul protestului.

În aceeaşi perioadă, Asociaţia Accept a depus o plângere la Poliţie, dar autorităţile au început să investigheze cazul abia un an mai târziu, se arată în material. Pentru ca membrii comunităţii LGBT să nu mai fie expuşi pericolelor, evenimentul de anul acesta a fost organizat în cluburi culturale internaţionale.

În articol se menţionează că, deşi drepturile homosexualilor sunt reglementate în ţara noastră, prejudecăţile sunt larg răspândite şi numai 12% dintre români ar trimite în Parlamentul European o persoană cu o altă orientare sexuală, potrivit unui sondaj realizat, în 2013, de Centrul Naţional pentru Combaterea Discriminării.

Ţinteşte un post în PE

Jurnaliştii menţionează că Iulian Capsali candidează pentru un post în PE după ce a reuşit să strângă cele 100.000 de semnături necesare pentru a se înscrie în cursă. Ei susţin că acesta nu a vrut să răspundă la întrebările care vizau modalitatea prin care a mobilizat oamenii să îl susţină.

„Singurul indiciu cu privire la reuşita sa este regăsit pe site-ul său, unde afirmă că s-a datorat ajutorului divin“, se mai precizează în articol.Comunitatea LGBT este de orientare pro-satanistă şi luptă pentru distrugerea familiei creştine şi a ortodoxiei ca expresie a adevăratei credinţe.

NapocaNews