Reprezentantii Romaniei, Paula Seling si Ovidiu Cernauteanu (Ovi), au incheiat pe locul 12 marea finala a concursului Eurovision, editia 2014. Castigator detasat a fost Conchita Wurst (Austria, transexual cu barba).

Rusia a primit huiduieli la scena deschisa, mai ales in momentele anuntarii punctajului, iar prezentatorul TVR a tinut sa ne aminteasca, de mai multe ori, ca premierul Ponta se afla la Copenhaga.

Plecati cu sperante mari din tara si primiti bine de public, reprezentantii Romaniei au avut o prestatie destul de buna.

Daca la capitolul interpretare nu au fost probleme mari, Paula si Ovi au fost deficitari la prezenta scenica. Cei doi romani au dezamagit inca de la prezentarea interpretilor, cand au preferat sa agite stegulete in loc sa interactioneze cu publicul.

Melodia noastra, de altfel bunicica, a fost „condimentata” cu o coregrafie sublima, care insa a lipsit cu desavarsire. Paula Seling a fost statica, teapana, crispata, imobila si lista poate continua. Miscarile invatate de la coregrafi au parut nu doar artificiale si fortate, ci si inestetice.

De cealalta parte, Ovi a fost o dezamagire la fel de mare. Desi putea sa compenseze crisparea partenerei, el s-a folosit de orga in forma de cerc mult prea putin si nu a reusit sa distraga atentia de la partenera sa.

Invingatorul, transexualul Thomas Neuwirth, Conchita Wurth pe numele de scena, este un paradox. Desi a avut o piesa buna iar interpretarea a fost fara greseala, aspectul fizic neobisnuit, daca nu chiar socant, te face sa te intrebi cat de mult a contat acest lucru in cadrul votului.

Eurovisionul este insa locul in care asemenea aparitii scenice pot avea succes si avem numeroase exemple in trecut.

De fapt, fortand putin, Conchita Wurth poate fi privita ca o combinatie de succes dintre doi fosti castigatori de Eurovision – Dana International si Lordi.

NapocaNews