În perioada 9-25 mai , studenții din Universitatea Babeș-Bolyai și nu numai sunt așteptați la prima ediție a Festivalului UBB. Acesta își propune promovarea modalitatilor alternative de petrecere a timpului liber in randul studentilor. Festivalul se axeaza pe doua domenii, mai exact pe cel cultural si pe cel sportiv.

Domeniul cultural presupune 4 direcții: artă urbană, foto-video, cultural, și dezvoltare personală. Ne-am propus ca prin acestea să ne legăm de toate activitățile pe care ar trebui să le facă studenții în timpul lor liber. Am decis să le împărțim în aceste 4 categorii pentru a avea un program organizat, iar studenților să le fie mai ușor să aleagă activitățile care sunt în aria lor de interes. Cealaltă parte a proiectului se încadrează în domeniul sportiv, și are ca scop conștientizarea necesității sportului în viața fiecărui student. Pentru a promova acest lucru, am ales un număr de 11 sporturi, manifestate prin competiții sportive și workshopuri, accesibile tuturor studenților din Universitatea ”Babeș-Bolyai” pe o perioadă de 3 săptămâni.

Principalele activități din cadrul Festivalului sunt: marathon UBB și POLI, Campionat de baschet, handbal, volei, fotbal, tenis cu piciorul, tenis de camp, tenis de masă, înot, fotbal de masă, training de nutritie și stil de viață sănătos, workshop-uri de fotografie și video, concursuri de fotografie și video, targ de anticariate, concert de muzică experimentală, seri de filme în aer liber pe diferite teme, training despre tehnici de învățare, inteligență emoțională, control emoțional, managementul timpului și despre procesul Bologna, workshop de graffiti, de teatru de improvizație, și traininguri susținute de Muzeul Zoologic.

Organizația Studenților din Universitatea „Babeș-Bolyai” (OSUBB) este o organizație cu rol de reprezentare studențească, cu o tradiție în acest domeniu de 17 ani. Conform Statutului OSUBB, aceasta se prezintă ca fiind o organizație democratică, independentă, nesubordonată politic, cu activitate socială și sindicală, înființată la data de 24 martie 1997. OSUBB este o organizație non-profit care, alături de Universitatea „Babeș-Bolyai”, promovează multiculturalismul, susține crearea unui mediu universitar caracterizat prin calitatea serviciilor educaționale oferite studenților, militează pentru apărarea valorilor democrației și susține reprezentarea legitimă a studenților, bazată pe evaluarea obiectivă a nevoilor reale ale acestora.

NapocaNews