Rugby-ştii de la „U” au încheiat prima parte a sezonului regulat cu o înfrângere, scor 8-33, în faţa vicecampioanei României, CSM Ştiinţa Baia Mare.

De ce s-a temut antrenorul universitarilor, Bogdan Cantor, nu a scăpat, înaintarea şi trei sferturile maramureşenilor funcţionând şi de această dată aproape de perfecţiune.

Botezatu a reuşit prima încercare a partidei în minutul 5, transformarea fiind ratată de Luke Samoa. Câteva minute mai târziu Ionuţ Dimofte concretizează o lovitură de pedeapsă şi scorul era 3-5.

De două ori Luke Samoa a reuşit mai apoi să trimită printre buturi, stabilind şi scorul pauzei, 3-11, după două lovituri de pedeapsă.

La reluare oaspeţii au intrat mult mai decişi în teren şi după doar câteva zeci de secunde au culcat încă o dată balonul în terenul de ţintă al clujenilor, iar Samoa a transformat aducând alte două puncte pentru Ştiinţa.

Acelaşi Luke Samoa a reuşit eseul meciului, după o cursă de peste 40 de metri, în minutul 49. Spring şi Ene au marcat eseurile patru, respectiv cinci, pentru “Zimbrii” şi maramureşenii obţineau astfel punctul bonus ofensiv.

Finalul partidei i-a găsit pe universitari în ofensivă, Bogdan Sălăgean reuşind să culce balonul în terenul de ţintă al vicecampionilor, Ionu Mazăre ratând ulterior transformarea.

După şapte etape disputate din actuala ediţie a SuperLigii Naţionale rugby-ştii de la „U” se situează pe poziţia a VI-a a clasamentului, ultima care duce în play-off, cu 5 puncte acumulate.

La sfârşitul săptămânii viitoare Universitatea va primi vizita formaţiei Steaua Bucureşti, într-un meci din cadrul etapei a VIII-a.

Partida se va disputa pe terenul din Parcul Sportiv “Iuliu Haţieganu”, sâmbătă, oră urmând a fi stabilită în următoarele zile.

Paul Panait