Gingase, gustoase si aromate, florile de salcam sunt folosite in zeci de tratamente de catre terapeuti.Ne-am propus sa va informam despre tot felul de leacuri ale naturii, “tratamente” care sunt la indemana tuturor si pe langa care trecem adesea fara sa stim ce minuni vindecatoare se ascund in jurul nostru.

Daca pana acum v-am vorbit despre o leguma-minune pe care o puteti cultiva in sezon racoros – kale – sau despre cojile de banane de exemplu, ori o reteta pentru inima cu porumbe, astazi ne-am propus sa va surprindem, in mod placut, cu informatii despre beneficiile florilor de salcam.

BENEFICIILE FLORILOR DE SALCAM

FLORILE DE SALCAM SUNT FOLOSITE IN PESTE 20 DE BOLI
Florile de salcam pot fi consumate ca atare, proaspete, dar si in preparate, salate, prajituri. De asemenea florile de salcam pot fi uscate si maruntite apoi, folosind pulberea vegetala. Puteti consuma cu miere pulberea de flori de salcam sau puteti face ceai din flori de salcam (fie proaspete, fie uscate).

BENEFICIILE FLORILOR DE SALCAM

Florile de salcam sunt indicate in bolile tubului digestiv:

Esofagita de reflux;
Gastrita;
Ulcer gastric sau duodenal;
Colon iritabil;

Constipatie;
In tratarea durerilor si arsurilor gastrice, precum si a hiperaciditatii sucului gastric, florile de salcam pot fi consumate atat proaspete, cat si sub forma de pulbere sau ceai. Este indicat sa le consumati dimineata, pe stomacul gol.

Pentru a profita de efecele florilor de salcam pentru o perioada mai lunga si nu doar in sezonul lor, va recomandam sa le uscati in saculeti din panza, apoi le frecati in palme si sa le folositi ca pulbere. O lingurita de pulbere de flori de salcam cu ptuina apa in fiecare dimineata, pe stomacul gol, vindeca bolile tubului digestiv.

BENEFICIILE FLORILOR DE SALCAM

Florile de salcam sunt de asemenea utilizate si in raceli, pentru tratarea tusei sau ameliorarea simptomelor din astm. In tratarea amigdalelor sensibile se foloseste ceai cald de flori de salcam indulcit cu miere, pe o perioada de cel putin 3 saptamani (2-3 cani pe zi).
Ceaiul de flori de salcam este folosit si in tratarea candidozei, in special in ameliorarea simptomelor de arsura, uscaciune si mancarime in zona genitala. Ceaiul de flori de salcam, folosit in baile de sezut, calmeaza simptomele vaginitelor si este totodata un bun cicatrizand, accelerand vindecarea.

Migrenele cauzate de stres isi gasesc de asemenea leacul cu florile de salcam. Mai mult decat atat, delicatele flori contin substante active care linistesc, alunga stresul si depresia, dar sunt folosite si in tratarea acceselor de manie sau atacurilor de panica.
De asemenea tulburarile de somn dispar daca veti consuma flori de salcam. Se pare ca aceste flori au atat efect de linistire, cat si de reglare a functiilor organismului, printre care o enumeram si pe cea de… odihna.

Daca va aflati in perioade de suprasolicitare intelectuala, puteti lua inainte de fiecare masa o lingurita de pudra de flori de salcam. Aceste flori sunt indicate in perioadele de astenia si oboseala, alungand stresul si anxietatea.

Sursa: Healthy