La miezul nopţii, ora 24.00 – Preşedintele Consiliului Judeţean Cluj, Horea Uioreanu, care este şi lider al organizaţiei clujene a PNL, a fost reţinut miercuri seară, pentru 24 de ore, de către procurorii Serviciului Teritorial Cluj al DNA.

În comunicatul dat publicităţii de DNA se arată motivele reţinerii. Este vorba despre 5 infracţiuni de luare de mită, dintre care 2 în formă continuată, fals în înscrisuri sub semnătură privată în forma participaţiei improprii ca instigator şi complicitate la spălare de bani.

Împreună cu Horea Uioreanu a fost reţinut un om de afaceri din comuna Iclod, VASILE POGĂCEAN, sub aspectul săvârşirii a două infracțiuni concurente de dare de mită, ambele în formă continuată. Mita ar fi fost plătită pentru a-i facilita omului de afaceri încasarea unor sume restante, precum şi încheierea de noi contracte ale firmei sale cu Consiliul Judeţean, sau trucarea unor licitaţii.

Procurorii susţin că, în perioada aprilie 2013-mai 2014, Vasile Pogăcean i-a remis cu titlu de mită lui Horea Uioreanu 174.500 de lei.

NapocaNews