Jurnaliştii sportivi au câştigat Cupa Presei Clujene la Fotbal 2014! Trofeul ediţiei de anul acesta, desfăşurată la sfârşitul săptămânii trecute, în 15 şi 18 mai, la Fabrica de Sport, a ajuns la redacţia StiriDeSport.ro, vicecampioană în 2013, care a învins, la penalty-uri, echipa bloggerilor. Deţinătoarea trofeului, Compania de Producţie Tipografică a făcut anul acesta echipă cu ziariştii Transilvania Reporter, însă nu a reuşit să treacă de studenţii de la Jurnalism- Facultatea de Ştiinţe Politice, Administrative şi ale Comunicării, anul II, care au ocupat ultima treaptă a podiumului.

Pe nocturnă şi pe o ploaie torenţială, joi, 15 mai, la Fabrica de Sport s-au înfruntat 9 echipe: TVR Cluj, Digi 24 Cluj, Look TV, Ora de Cluj & Prietenii, Transilvania Reporter & Compania de Producţie Tipografică, Ziua de Cluj – Realitatea TV, FSPAC (Jurnalism, anul II), ŞtirideSport şi Blogggeri. Ultimul meci din grupe s-a terminat la o oră după miezul nopţii.

În semifinalele competiţiei, disputate duminică, 18 mai, s-au calificat echipele clasate pe locul I în grupe- studenţii la Jurnalism (FSPAC), ziariştii de la ŞtirideSport şi tandemul Transilvania Reporter- Compania de Producţie Tipografică (“tipografii”), plus a doua clasată cu cel mai bun punctaj şi golaveraj, respectiv bloggerii (Mediatic). Pentru cei interesaţi de datele tehnice, cele 4 semifinaliste au avut următoarele performanţe în grupe:

FSPC- 6 puncte, Goluri Marcate: 12, Goluri Primite: 5, Golaveraj: +7
STIRI DE SPORT- 6 p, GM: 7, GP: 2, G: +5
T REP + CPT- 6p, GM: 2, GP: 0, G: +2
BLOGGERI- 3p, GM: 9, GP: 5, G: +4

În prima semifinală, experienţa şi-a spus cuvântul: bloggerii i-au învins pe viitorii jurnalişti cu 3-0, şi au ajuns în finală, alături de Ştiri de Sport, cei care i-au eliminat pe tipografi, într-o reeditare a finale de anul trecut. De data aceasta, însă, finala a fost de infarct! După cele 30 de minute regulamentare de joc, scorul era egat, 2-2, şi nici după prelungiri nu s-a decis câştigătorul: bloggerii au egalat, 3-3, în ultima secundă. Au pierdut însă la penalty-uri în faţa celor de la ŞtirideSport, scor final 3-5. Pentru bloggeri a marcat Marius Ispas (3 goluri), iar pentru adversari Emil Moldovan (1) şi Ovidiu Cornea (2). La penalty-uri, bloggerii au ratat prin Ispas şi Florin Pop, zis şi“Hobană”, în timp ce de la ŞtirideSport au marcat acelaşi Moldovan, alături de Marius Mureşan.

NapocaNews