Teroriştii islamişti din Siria au executat mai mulţi prizonieri în nord-estul ţării, doi dintre aceşti fiind crucificaţi. Acesta este doar cel mai recent act de barbarie care a şocat opinia publică internaţională, nefiind un caz singular.

Statul Islamic din Irak şi Levant (SIIL), o grupare teroristă afiliată Al-Qaeda şi care activează în Siria, a anunţat că a executat în total 7 persoane, acuzate că ar fi atacat cu grenade un militant al grupării din localitatea Raqqa. Doi dintre bărbaţi au fost crucificaţi în public într-o intersecţie, pozele fiind publicate marţi pe internet.

Unul dintre cei crucificaţi apare fotografiat cu un carton înfăşurat în jurul corpului pe care scrie în arabă “acet om a luptat contra musulmanilor şi a aruncat grenade în acest loc”.

Conform observatorilor internaţionali, cazul nu este o premieră. În 16 aprilie, membrii SIIL au mai executat un bărbat acuzat de furt prin aceeaşi metodă.

Din cauza brutalităţii lor, teroriştii de la SIIL au atras nu numai furia armatei loiale preşedintelui Bashar al Assad, dar şi ura altor rebeli mai moderaţi, care au anunţat că vor lupta şi ei împotriva lor.

Printre ţările care susţin logistic, politic, financiar şi chiar militar insurgenţa islamistă din Siria se numără SUA, Turcia, Arabia Saudită şi Qatarul. Pe de altă parte, regimul politic de la Damasc este sprijinit de Rusia, China şi Iran. Conform estimărilor ONU, peste 130.000 de persoane şi-au pierdut viaţa în urma violenţelor care au început în luna martie a anului 2011, dintre care mai mult de 11.000 copii.

Siria era până nu de mult un exemplu al coexistenţei paşnice a diferitelor religii, într-un stat cu o populaţie majoritar musulmană. În această ţară trăiesc circa 300.000 de melkiţi catolici şi peste 800.000 de credincioşi ortodocşi, cea mai mare parte a lor aparţinând de Patriarhia Greco-Ortodoxă a Antiohiei şi a întregului Răsărit.
Aceste două confesiuni, precum şi alte Biserici mai mici, reprezintă minoritatea creştină dintr-o ţară în care 87 de procente din totalul populaţiei de 19 milioane de oameni aparţin religiei musulmane.

Sursa: FrontPress