Premierul Victor Ponta a declarat, miercuri, ca a discutat cu vicepresedintele SUA, Joe Biden, si despre gazele de sist, precizand ca America sustine extrem de mult acest gen de exploatare.

„Sigur ca am discutat despre gaze de sist. E foarte clar ca Statele Unite incurajeaza acest tip de exploatare, ei au deja o productie importanta, cu respectarea tuturor normelor de protectie a mediului, iar Romania poate invata din lucrurile bune, dar si din greselile care s-au petrecut acolo apropos de protectia mediului”, a spus Ponta.

Seful Guvernului a precizat ca este foarte important ca Romania sa aiba propria productie de gaze naturale care sa acopere necesarul.

„I-am spus vicepresedintelui Biden cum am reusit, pana la urma, sa-i conving pe cei mai multi cu care am discutat in Romania: Chevron intotdeauna e mai bine decat Gazprom”, a adaugat premierul.

Dupa intalnirea cu Ponta, Joe Biden a anuntat ca SUA sunt gata sa ofere tarii noastre ajutorul necesar prin care sa isi asigure independenta energetica. Joe Biden s-a aflat in Romania pentru doua zile, timp in care a purtat discutii oficiale cu presedintele Traian Basescu si cu premierul Victor Ponta.

Joe Biden, vicepreşedintele SUA, a vorbit ca un lobbyist al Companiei Chevron, care a demarat exploatarea gazelor de şist la Pungeşti.

NapocaNews