Povestea monstrului din Loch Ness isi are originea tocmai in Evul Mediu, insa ea a atras atentia lumii de-abia in anul 1934. Acum, imaginea unei creaturi neobisnuite, ascunse pe fundul lacului scotian, a fost dezvaluita de sonarul unei nave de croaziera.

Inregistrarea de pe sonar arata o vietuitoare uriasa in miscare, aflata la mare adancime, aproape de Castelul Urquhart din Inverness, Scotia potrivit Daily Mail.

Navigatorul John Askew a afirmat ca imaginea este „cel mai neobisnuit lucru pe care l-a vazut”. Aceasta ciudata fotografie vine la o luna dupa ce o imagine din satelit arata un obiect de mari dimensiuni in Loch Ness.

Ambele aparitii au reaprins interesul pentru cautarea legendarului monstru, care a facut obiectul a diverse farse si mituri in ultimii 80 de ani.

Monstrul din Loch Ness a fost subiectul a numeroase aparitii. Unii experti cred ca este vorba de un supravietuitor al plesiozaurilor, un tip de reptile carnivore acvatice care au trait in urma cu milioane de ani.

O alta explicatie mai realista ar fi ca monstrul este un sturion gigantic, care poate creste pana la o lungime de peste 4 metri.

Povestea primei aparitii a monstrului este legata de Sfantul Columba, un staret irlandez si misionar care se crede ca a raspandit crestinismul in Scotia. Conform legendei el a calatorit in Scotia in anul 563 d.Hr. si a facut minuni in timp ce convertea localnicii.

Un miracol din timpul calatoriei sale este intalnirea cu monstrul din Loch Ness. Se spune ca el ar fi alungat „fiara din apa” in adancurile raului Ness.

Sursa: Ziare.com