Epicentrul luptelor din Ucraina s-a mutat joi la Slaviansk, unde rebelii au doborat un elicopter al armatei ucrainene. Confruntarile se desfasoara si la sol, in centrul orasului, dar si in Kramatorsk.

Zeci de morti au fost inregistrati si numarul victimelor creste dramatic. Situatia a devenit intr-atat de tensionata incat Ministerul roman de Externe a emis o avertizare prin care recomanda cetatenilor romani, inclusiv jurnalistilor, sa paraseasca imediat teritoriul peninsulei Crimeea, precum si regiunile Donetk si Lugansk.

Ministrul rus de Externe, Seghei Lavrov, a facut un apel la comunitatea internationala sa depuna mai multe eforturi pentru a stabiliza situatia din Ucraina.

Consilierul economic al lui Vladimir Putin, Serghei Glaziev, a acuzat Statele Unite ca incearca sa produca un conflict militar intre Rusia si tarile europene folosindu-se de Ucraina, pentru propriile interese economice.El a afirmat ca economia SUA a mai profitat si in trecut de pe urma razboaielor din Europa. „Acum, SUA desfasoara un razboi in Ucraina (…) pentru a folosi Ucraina pe post de detonator impotriva Rusiei si a Europei”, a acuzat consilierul.

NapocaNews