Desi PSD se afla la guvernare alaturi de UDMR, deputatul social-democrat Bogdan Diaconu a initiat un proiect legislativ de interzicere a celei mai mari formatiuni a minoritatii maghiare din Romania, aceasta fiind considerata o grupare provocatoare, iredentista si sovina. Initiativa inedita a acestuia a fost salutata zilele trecute si de nationalistii de la Noua Dreapta, in ciuda diferentelor ideologice.

Noua Dreapta Filiala Arad saluta decizia deputatului Bogdan Diaconu de a introduce in Parlamentul Romaniei o lege care sa interzica functionarea UDMR si a tuturor formatiunilor politice extremist-sovine si iredentiste, care aduc prin activitatea lor atingere integritatii si suveranitatii Romaniei”, se arata intr-un comunicat de presa semnat de Angel Popescu, presedintele Noii Drepte din Arad.

“Demersul deputatului Bogdan Diaconu este unul justificat deoarece UDMR a anuntat ca va depune in Parlamentul Romaniei un proiect de lege prin care se cere autonomia teritoriala (Tinutul Secuiesc). Am adresat o scrisoare d-lui deputat Bogdan Diaconu prin care l-am felicitat pentru curajul demersului sau legislativ si l-am asigurat de tot sprijinul Noii Drepte Filiala Arad, care a cerut acelasi lucru in privinta UDMR cu nenumarate ocazii”, continua comunicatul nationalistilor romani.

“Credem ca in Romania trebuie sa existe pluralism politic, ca toate minoritatile din tara sa se bucure de toate drepturile unei democratii reale, ceea ce se si intampla azi in Romania si in cosecinta manifestarile deplasate ale UDMR trebuiesc sanctionate prin toate mijloacele legale”, concluzioneaza Noua Dreapta.

In luarile sale de pozitie, deputatul Bogdan Diaconu nu s-a ferit sa puna semnul de egalitate intre UDMR si radicalii din Ungaria, care agita spiritele cu orice ocazie in Romania si in tara vecina. “UDMR a jucat mereu cartea unui partid moderat, deși urmărea aceleași obiective ca și extremiștii notorii de la Jobbik: autonomia teritorială și închinarea unei zone din Transilvania Ungariei. Acum, cu promisiunea unui proiect de lege al autonomiei care va fi depus în Parlamentul României, UDMR și-a dat arama pe față și nu se mai străduiește nici măcar de ochii lumii să pară moderat. Atunci nici noi nu cred că mai avem a ne preface că UDMR este în regulă, că are un comportament normal într-un stat suveran și că trebuie să existe în continuare”, declara in luna martie deputatul PSD.

“Mai trebuie menționat că această organizație funcționează oricum la limita legii, nefiind partid politic, aspirând bani de la buget ca un ONG, dar având toate drepturile unui partid politic, plus cel pe care și l-a arogat singură: de a schimba structura României și de a-i nega esența unitară și națională pe care s-a constituit”, a mai spus acesta.

Sursa: FrontPress.ro