În 02.09.2014, ora 18.19, poliţişti rutieri din cadrul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Cluj, Postul de Poliţie Comunal Mihai Viteazu, au depistat un bărbat de 23 de ani, din municipiul Turda, judeţul Cluj, care a condus autovehiculul pe DN 75, pe raza satului Corneşti, comuna Mihai Viteazu, jud. Cluj şi a fost implicat într-un eveniment rutier, autovehiculul ieşind de pe partea carosabilă în şanţul din partea dreaptă a sensului de mers.
În urma verificării conducătorului auto s-a constatat că acesta nu posedă permis de conducere şi se afla sub influenţa băuturilor alcoolice, având o concentraţie de 0,72 mg/l alcool pur în aerul expirat.
Conducătorul auto a fost condus la Spitalul Municipal Turda pentru recoltarea de probe biologice în vederea stabilirii alcolemiei, dar acesta a refuzat recoltarea.
În cauză se efectuează cercetări sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de „conducerea pe drumurile publice a unui autovehicul de către o persoană care nu posedă permis de conducere” şi „refuzul de la prelevarea de mostre biologice”, fapte prevăzute şi pedepsite de Codul Penal.