Platforma Unionistă Acțiunea 2012 trage un nou semnal de alarmă cu privire la prestația reprezentaților statului român în Basarabia. Unioniști îi văd ca vinovați pentru proasta organizare a alegerilor europarlamentare din Republica Moldova pe reprezentanții ambasadei României.

Pe parcursul întregii zile s-au înregistrat cozi în fața secțiilor de votare, în condițiile în care temperaturile au fost în jurul a 30 grade Celsius. Majoritatea votaților au trebuit să aștepte circa două ore pentru a-și exercita dreptul de vot. Închiderea urnelor a lăsat sute de oameni fără dreptul legal de a vota, aceștia arătându-și dezamăgirea protestând. De administrarea întregului proces s-a ocupat ambasada României.

„Imaginile debandadei organizatorice gestionate de Ambasada României la Chișinău, au fost preluate de toate televiziunile locale aducând grave deservicii de imagine statului nostru. În loc să reprezinte un model de civilizație si buna organizare, ziua alegerilor europene a reprezentat la Chișinău un veritabil fiasco ce dăunează grav imaginii României.” a declarat Cristian David, co-președinte al Platformei Unioniste Acțiunea 2012.

Organizațiile componente ale Platformei Unioniste Acțiunea 2012 cer autoriților române să îi trateze pe cetățenii români din Republica Moldova așa cum sunt tratați și cei din Țară și, încă o dată, solicită retragerea din funcție a ambasadorului Marius Lazurcă.

NapocaNews