Gala profesorului Bologna – profesorii Universităţii Tehnice recunoscuţi la nivel internaţional ne reprezintă cu mândrie la gala de la Bucureşti.

Gala Profesorului Bologna, desfășurată sub sloganul ,,Marii profesori care ne inspiră” și ajunsă deja la cea de-a VII-a ediție, este singura inițiativă din România menită să omagieze și să răsplătească performanța didactică a profesorilor, punând în lumină acei profesori care reușesc să inspire și să stârnească interes prin metode de predare adaptate la nevoile și interesele studentului de azi, reprezentând modele de bună practică în ceea ce privește adaptarea la reformele aduse de Procesul Bologna. Dincolo de activitatea de cercetare și rezultatele profesionale ale profesorilor, gala își propune să răsplătească calitatea de dascăl și îndrumător a profesorului universitar român, calitate care în general este uitată în acordarea distincțiilor și premiilor dedicate cadrelor didactice.

Titlul de ,,Profesor Bologna” este cu atât mai semnificativ cu cât acesta vine exclusiv din partea studenților – cei care sunt cei mai îndreptățiți să recunoască și să aprecieze perfomanța didactică a profesorilor lor. Scopul principal al Galei Profesorului Bologna este îmbunatățirea sistemului de învățământ superior din România” prin premierea și promovarea acelor profesori care formează generații, reprezintă adevărate valori și sunt modele pentru studențiiar baza activității lor o constituie ,,învățământul centrat pe student”. Cine sunt ,,profii tari”? Profesorul Bologna sau ,,Proful tare” este orice dascăl care depășește granițele disciplinei pe care o predă și găsește căi inedite pentru a se apropia de studenți. Este cel care le câștigă prezența, respectul și atenția prin creativitatea metodelor de predare, prin jovialitatea și ușurința cu care se lasa inteles, prin darul oratoriei si rabdare. Mai presus de orice, ,,proful tare” conștientizează responsabilitatea pe care și-a asumat-o și inspiră încredere, motivând studenții să devină adevarați profesioniști în domeniul pe care il aleg.

Gala Profesorului Bologna care se va desfășura anul acesta în perioada 9-11 Mai, la București și care este organizată de Alianța Națională a Organizațiilor Studențești din România (ANOSR), federaţie din care Organizaţia Studenţilor din Universitatea Tehnică (OSUT) este mebră cu drepturi depline. Profesorii UTCN care vor primi disticţia de profesor Bologna în cadrul Galei Profesorului Bologna de anul acesta sunt:

• Mihail Abrudean
• Carmen Adela
• Novac Hortensiu
• Liviu Cucu
• Viorel Candea

• Rodica Candea
• Carmen Mureșan
• Gabriel Oltean

NapocaNews