Şeful autoproclamatei „Republici Populare Doneţk” (RPD) din Ucraina, Denis Puşilin, a anunţat începutul naţionalizării întreprinderilor, transmite Vocea Rusiei în pagina electronică.

El a declarat că decizia este legată de faptul că oligarhii ucraineni nu vor să plătească impozite la bugetul republicii.
Puşilin a condamnat poziţia omului de afaceri Rinat Ahmetov, care a iniţiat acţiunea împotriva susţinătorilor federalizării în Donbass.
„Ahmetov a făcut alegerea sa. Din păcate, această alegere este împotriva poporului din Donbass. Plata impozitelor la Kiev reprezintă finanţarea terorismului în Donbass”, a spus liderul separatist.

Anunțul făcut de separatiști vine după ce milionarul ucrainean Rinat Ahmetov a făcut un apel către cetățenii ucraineni din estul țării, cerând să iasă la mitinguri care să susțină pacea. Miliardarul a condamnat vehement acțiunile teroriste ale separatiștilor pro-ruși din Donețk.

„Sunt zeci de mii de oameni care vor să iasă în stradă în Mariopoli, milioane în Donbas. Asta pentru că oamenii au obosit. Au obosit să trăiască în teroare, au obosit să iasă în stradă și să nimerească în ploaia de gloanțe, în orașe e banditism. Asta e o viață pe timp de pace? Asta e o economie puternică? Oamenii vor să iasă la marșul păcii. În Maripoli mi-au spus că au apărut mitraliere în oraș. Am telefonat organizatorilor marșului și i-am rugat să oprească marșul. Asta pentru că viața e cea mai importantă. Nu voi permite niciodată să se verse sânge. Am rugat să fie suspendată acțiunea, dar nu oprită. Asta pentru că dacă ne vom opri, Donbas va fi în sânge. Nu ne vom opri, noi nu putem fi opriți, nici de cei care se autodenumesc „Republica Populară Donețk”, a spus Ahmetov.

Milionarul ucrainean a condamnat și răpirile care au loc în regiune de la începutul tensiunilor. „A merge cu automatele prin Donbas… asta cum se numește?! A răpi oamenii pe stradă? Asta e o luptă împotriva locuitorilor țării noastre. Acesta este un genocid. Eu aici m-am născut și aici locuiesc. Îi chem pe toți să ne unim pentru Donbas fără arme, pentru Donbas și pace”, a spus sursa, menționând că oamenii vor protesta în fiecare zi începând cu ora 12.00, din 20 mai.

Sursa: Cotidianul