Un prorector și doi prodecani de etnie maghiară au demisionat din conducerea Universității de Medicină și Farmacie din Tîrgu Mureș. Au trecut două săptămâni de atunci. ”Probabil că există și o componentă politică”, admite acum rectorul UMF, Leonard Azamfirei.

Szilagyi Tibor, prorector, și Frigy Attila, alături de Sipos Emese, prodecani în cadrul aceleiași Universități de Medicină și Farmacie din Tîrgu Mureș, au demisionat la finele lui aprilie din funcțiile administrative, amenințând cu boicotarea forurilor de conducere de către cadrele didactice maghiare. Demisiile au avut drept motiv oficial faptul că linia maghiară de studiu din cadrul Universității nu este organizată pe departamente separate. UMF funcționează potrivit legii, fără nicio problemă, subliniază acum rectorul Universității, Leonard Azamfirei.

Reporter: Un prorector și doi prodecani au demisionat. Afectează aceste demisii funcționarea Universității?

Leonard Azamfirei: Activitatea merge mai departe. Demisiile nu afectează nici funcționarea administrativă a Universității și nici activitățile care se derulează cu studenții, indiferent că sunt studenți români, maghiari sau vorbesc engleza.

Sursa: EVZ