Conchita Wurst, supranumita „femeia cu barba”, care a castigat cea mai recenta editie a Eurovisionului, va fi invitata in Romania, la Gay Pride, de catre deputatul independent Remus Cernea.

„Conchita Wurst a castigat Eurovisionul gratie unor calitati artistice exceptionale, a unei piese foarte frumoase si a unei imagini care transmite un mesaj de libertate si de respect pentru diferenta.

Succesul ei are, asadar, o valoare muzicala, dar reprezinta si un mesaj de schimbare a mentalitatilor retrograde. Faptul ca a primit atat de multe voturi din majoritatea tarilor europene demonstreaza ca acest val de deschidere este din ce in ce mai amplu si mai puternic”, se arata intr-un comunicat remis Ziare.com.

Eurovision 2014: Critici si admiratori ai concurentei cu barba care a castigat

Daca anul trecut invitata de onoare la evenimentul destinat minoritatilor sexuale a fost Ulrike Lunacek, membra a Parlamentului European din partea Partidului Verde austriac, anul acesta invitatia va merge catre Conchita Wurst, un travestit pe numele real Thomas Neuwirth.
Politician-rus--Eurovisionul-a-devenit-o-parada-gay--Perversul-din-Austria-trebuie-exclus Remus Cernea a trimis „artistei”  invitatia de a veni la Gay Pride pe 7 iunie. Daca agenda nu ii va permite sa ajunga atunci, sper totusi sa ne viziteze cat de curand, cu un alt prilej.

Dupa cum se stie, in tara noastra batalia pentru schimbarea mentalitatilor este, de asemenea, in curs. Prezenta ei aici sunt convins ca va reprezenta un sprijin pentru grabirea lucrurilor in sensul respectului pentru diferenta si libertate”, scrie Remus Cernea in comunicat. Conchita Wurst va defila alături de un alt travestit celebru la parada gay din Capitală: Naomi.

Remus Cernea solicita pe aceasta cale Parlamentului si Guvernului Romaniei ca, pe perioada manifestarilor din cadrul Bucharest Pride, noul GayFest, (2-8 iunie 2014), sa arboreze pe cladirile acestor institutii „steagul curcubeu”, simbolul drepturilor persoanelor LGBT. Deputatul mentioneaza ca in Europa un astfel de gest este deja o practica impamantenita.

122827 naomi_2

„Ar fi un gest simbolic care ar demonstra ca autoritatile din tara noastra inteleg si isi asuma pe deplin cauza apararii drepturilor omului. Or, drepturile persoanelor LGBT sunt drepturile omului”, mai mentioneaza Remus Cernea in comunicat.

Conchita Wurst a castigat, sambata seara, Eurovisionul, din partea Austriei, tara care nu a mai avut aceasta onoare din 1966.

A.S.