1 mai muncitoresc,

cum sa fac sa te mierlesc,

pe 10 sa te serbez….

Traditionala parada de 1 mai a avut in acest an la Viena un element surpriza. La traditionalul mars al socialistilor austrieci au raspuns pozitiv si un grup de romani care au renuntat pe moment la orientarile lor politice.

Desi printre manifestantii romani s-au regasit reprezentanti ai PSD-ului, ai liberalilor, regalisti si legionari, acestia au facut front comun pentru a demonstra ca romanul oriunde se afla in lume este o natie unita…

Acesta a fost si mesajul care s-a dorit a fi transmis…

Parlamentarul austriac Herald Troc alaturi de primarul sectorului 11 din Viena s-au alaturat si au fost si de aceasta data alaturi de romani, oferindu-le prin invitatia de a marsalui impreuna inca un semn de recunoastere a ceea ce reprezinta minoritatea romaneasca pe plaiurile austiece, la scurt timp dupa amplasarea bustului lui Mihai Eminescu in fata Bisericii Ortodoxe Romane din Viena.

Trecut pe sub tribuna oficiala la care se afla primarul Vienei si prim-ministrul austriac, steagul romanesc s-a bucurat nu doar de aplauzele oficialitatilor cat si a celor catorva mii de austrieci adunati in fata primariei din Viena.

Bineinteles, fara mici si bere nu se poate de 1 mai…malurile Dunarii au fumegat azi, mirosul de carne prajita si a atat de celebrilor cevapcici (un fel de mici sarbesti) au adus deliciul sarbatorii spre efemer…

de 1 mai
de la Viena
Ioni Armanca

 

CAM00061

CAM00063