Generalul Volodimir Kulciţki se află printre ci 14 soldaţi care au murit în elicopterul doborât de separatiştii pro-ruşi În Slaviansk şi Kramatorsk operaţiunea antitero se desfăşoară pe scară largă. Armata ucraineană atacă poziţiile separatiştilor cu aviaţia şi rachete „GRAD“, scrie presa ucraineană. La Lugansk şi Doneţk, separatiştii nu se dau bătuţi şi recunosc că i-au reţinut pe observatorii OSCE.

„Potrivit informaţiilor de care dispunem, armata ucraineană a suferit următoarele pierderi: 1.200-1.300 de militari au murit, opt elicoptere şi 15 vehicule blindate au fost distruse. Au suferit pierderi uriaşe. Mă refer doar la Slaviansk”, a spus Ponomariov. Preşedintele în exerciţiu al Ucrainei, Oleksandr Turcinov, a anunţat joi că un elicopter militar a fost doborât la Slaviansk, incidentul soldându-se cu moartea a 14 militari ucraineni. Armata ucraineană a modificat bilanţul, precizând că sunt 12 morţi. „Circa 200 de combatanţi proruşi au fost ucişi, iar 300 au fost răniţi în confruntările de la Slaviansk”, a subliniat Ponomariov. Serviciile de securitate ucrainene au declanşat de 48 de ore operaţiuni „antiteroriste” de anvergură în Slaviansk, un bastion al insurgenţilor proruşi.

Circa 1.200 de militari ucraineni şi 200 de militanţi proruşi au murit la Slaviansk -lider rebel Aproximativ 1.200 de membri ai serviciilor de securitate ucrainene şi circa 200 de militanţi proruşi au murit în confruntările care au avut loc în ultimele 24 de ore în oraşul ucrainean Slaviansk, susţine Viaceslav Ponomariov, liderul local al insurgenţilor, citat de RIA Novosti.

NapocaNews