Separatiştii de la Doneţk au semnat un acord de colaborare cu Partidul Liberal-Democrat rus (LDPR) şi au deschis la Moscova o reprezentanţă a „republicii” lor autoproclamate, anunţă sâmbătă agenţia oficială ucraineană Ukrinform.

Potrivit unui deputat din cadrul LDPR, Mihail Degtiariov, liderul partidului Vladimir Jirinovski „a ordonat deschiderea acestei reprezentenţe la Moscova, într-o clădire de pe strada Lukov, numărul 9”.

„Practic, aceasta este o ambasadă a republicii populare Doneţk. Ea este dotată cu toate cele necesare şi urmează să iniţieze contacte cu organele de stat şi cu Banca centrală rusă”, a afirmat Degtiariov.

Deputatul rus a adăugat că „autorităţile republicii Doneţk au cerut Rusiei” să pregătească regiunea pentru adoptarea rublei ca monedă oficială.

De asemenea, conform acordului încheiat între separatişti şi LDPR, partidul rus se obligă să colecteze pe teritoriul Rusiei ajutor umanitar pentru Doneţk.

Potrivit Ukinform, separatiştii de la Doneţk ar fi deschis deja reprezentanţe în oraşele ruse Rostov-pe-Don şi Sankt Petersburg.

Sursa: Mediafax