Conform eurobarometrului Pollwatch, care a dat publicității ultimele estimări pentru România, cu o săptămână înaintea alegerilor europarlamentare PSD a ajuns la 15 mandate. Rezultatele sondajului nu variază foarte mult față de începutul campaniei, dar pe algoritmul de împărțire a mandatelor PSD își taie marea felie, în timp ce PDL pierde din turație.

Conform estimărilor Pollwatch, PSD este cotat la 42,5%, procent care le-ar aduce 15 mandate în viitorul Parlament European. Pe locul 2 se clasează PNL, care are un procent de 16,3%, ceea ce ar aduce liberalilor 7 mandate în viitorul legislativ european.

PDL nu scade față de începutul campaniei, dar conform algoritmului de distribuire a mandatelor va lua avea doar 4 europarlamentari. Față de începutul campaniei, PDL a urcat de la 10,6% la 10,9%. În ceafa PDL suflă cei de la PMP. Cotați cu 9,8%, cei de la PMP ar obține 4 mandate de europarlamentar.

Față de începutul campaniei, au scăzut Forța Civică și PPDD, care nu mai fac pragul de 5%. Așa se explică redistribuirea și câștigarea celor 2 mandate de către PSD și unul câștigat de PNL.

Toate aceste calcule ar putea fi date peste cap dacă FC și PPDD vor trece pragul electoral. Cel mai aproape pare a fi FC, care este creditat cu 4,66%, în timp ce PPDD este creditat cu doar 3,5%.

NapocaNews