Sunt curios dacă partidele eurosceptice şi naţionaliste din Occident vor fi capabile și de altceva în afară de populism. E cam greu să repari ce s-a distrus în Europa de Vest timp de 70 de ani, la fel cum şi nouă ni-e greu să ne revenim după experimentul comunist.
Orice greșeală a acestor formațiuni va fi înfierată şi taxată mult mai drastic decât în cazul partidelor “călduţe”, aşa că vor trebui să fie foarte atente. Prostia şi intoleranţa camuflată a “extremiştilor de centru” este un subiect neglijat de sociologie.
Pe de altă parte, ascensiunea unor partide naţionaliste era inevitabilă, având în vedere că toate oraşele occidentale seamănă mai degrabă cu Africa/Asia decât cu Europa. S-a mers mult prea departe cu acceptarea imigranţilor non-europeni, iar toată povestea “multikulti” riscă să se întoarcă asemenea unui bumerang împotriva iniţiatorilor ei.
Nu îmi fac mari speranţe în legătură cu Marine Le Pen, dar sunt curios cum va evolua povestea.
Oare ce vor face toţi euro-fanaticii de la noi dacă Franţa şi Germania vor părăsi la un moment dat barca UE? Vor prelua Dragnea şi Ponta frâiele Bruxellului pentru a aduce Europa pe calea cea bună a iliescianismului?
2 Responses to “Stângăciile de dreapta”
Daca ar fi sa acordam mai multa atentie analizei Stratfor citez:”Rusia îşi foloseşte serviciile de informaţii în încercarea de a manipula procesul politic din România, afirmă preşedintele Stratfor, George Friedman, care a vizitat săptămâna trecută Bucureștiul…”ar trebui sa intelegem ce se petrece cu toata degringolada asta politica din Romania.
PSD-ul lui Iliescu si alui Hrebenciuc tocmai a votat..cca doua milioane din 18…Sunt nostalgicii comunismului pe care il evoca cu accent antiamerican si cu nostalgie dupa lumina de la rasarit..
Sa credem ca ILICI nu este activ?Sau Hrebenciuc? si fostii nomenclaturisti pusi in functii caldute sau finantati din sumele uriase ce au devastat Romania?
Curg intrebarile cu posibile raspunsuri regasite in analiza Stratfor:
De ce PSD l-au recrutat pe Tradiceanu??Pentru relatiile sale speciale cu Kondyakov?
De ce Ponta si-a subordonat serviciile de CI ale armatei si MI??Cine ne garanteaza ca aceste informatii nu ajung la rusi??Sau nu sunt periate inainte de CSAT si Presedinte?
De ce Ponta VREA STS?
De ce si-a facu Ponta birou la MAN??Ca sa ce?
De ce Ponta a pus paie pe foc rusilor cu interdictia lui Rogozin de survol aerian?Insotita si de declaratii iesite din comun,peste atributiile Presedintelui??
De ce Voiculescu lanseaza pe blogul personal „ca nu exclude o a treia suspendare” a Presedintelui,cind acesta mai are doar patru luni in aceasta functie??De unde atita graba a il inlatura pe proamericanul Basescu?
Sa ne imaginam ca orice se poate VOTA in acest Parlament obedient si majoritar PSD??ORICE!
Chiar si o inexistenta motivatie pentru suspendarea Presedintelui Traian Basescu pentru inalta tradare!
Poate ca cineva se va gindi si va actiona pina nu este prea tirziu..Tradiceanu ajuns interimar va da drumul la amnistiere..
A trecut neobservata trecerea Sefului Politiei in subordinea directa a lui Ponta.Cu rang de secretar de stat.
Se presupune ca si ungurii ar putea fi de partea PSD..doar se va impli federalizarea mult visata..incurajati de politica extremista a lui Orban ce priveste sprijin rusesc..
O concluzie:
Cel mai mare dusman al romanilor ,al celor 15 milioane care nu au dat votul lor PSD-ului nu este altul decit PSD!
Atentie la Bookfest, fiindca ne poate da Presedintele! Toti politicienii cer unificare, dar visând la candidat propriu! Stirile pe care ca scriitor le primesc din teritoriu remarca disponibilizari de functionari de-ai liberalilor, de la prefecti la pompieri si inspectori scolari, pâna-n ziua europarlamentarelor, deci PSD crede ca nu se poate injgheba o Conventie Superdemocrata, un Emil Constantinescu fiind greu de impus in câteva luni. Fenomenul aproape religios M. Diaconu dovedeste insa ca si Puric sau Caramitru l-ar putea infrunta pe omul lui Iliescu. De fapt, e momentul Havel sa alegem si noi in RO presedinte un scriitor, patriot care s-a delimitat de postromânism, cele mai bune sanse avându-le, daca s-ar incumeta, dnii Liiceanu, Plesu, Boia, Patapievici, Manolescu, C.T. Popescu, Cristoiu, Mircea Dinescu/ Mihaies… Si, poate, mai tinerii Cartarescu si Vosganian, candidatii Nobel propusi ai USR ca Llosa, care insa a ratat presedintia Peru in 1990, dar la noi clasa politica are popularitate nula, in contextul Crimeea: http://propinatiu.ro/carti
http://www.lefigaro.fr/international/2014/05/28/01003-20140528ARTFIG00136-poutine-sera-recu-par-hollande-le-5-juin-a-l-elysee.php