În perioada 9-11 mai 2014, Biserica ”Adormirea Maicii Domnului” din Cluj-Napoca a organizat pentru membrii grupului parohial de tineret o tabără la Mărișel. Au participat 24 de tineri, alături de care au fost prezenți pr. paroh Dan Hognogi și pr. Dorin Ielciu, aceasta fiind a III-a ediție a taberei anuale organizate de parohia clujeană.

Programul celor trei zile de tabără a inclus activități diverse, precum: discuții tematice duhovnicești, ateliere, jocuri de grup, sport, cântece la chitară, drumeţii, foc de tabără, rugăciunea de dimineață și seară, iar duminică participarea la Sfânta Liturghie.

Tema taberei a fost Creștinismul față în față cu păgânismul. Pornind de la cartea diaconului Andrei Kuraev, Daruri și anateme. Ce a adus creștinismul lumii, s-a discutat în 3 sesiuni despre darurile, binecuvântările și privilegiile oferite omenirii prin venirea în lume a Domnului nostru Iisus Hristos. Sâmbătă, tinerii au avut de ales între cele 6 ateliere disponibile: ecologizare, prim ajutor, culinar, deserturi în ciocolată, șah și pregătirea focului de tabără, iar duminică, au participat la Sf. Liturghie, dând răspunsuri la strană.

Potrivit organizatorilor, prin atmosfera familiară și bucuria duhovnicească resimțite de participanți pe durata celor trei zile, tabăra s-a arătat a fi un bun prilej de apropiere a tinerilor de biserică și de întărire a prieteniei dintre ei.

Tabăra de la Mărișel, prietenie și apropiere de Biserică

Din părerile tinerilor participanți, culese de pr. paroh Dan Hognogi, reiese că această experiență le-a fost folositoare atât sufletește, ei apropiindu-se mai mult de Biserică și de Dumnezeu, dar și social, împrietenindu-se mai mult:

”Mă bucur foarte mult că am reușit să particip la această tabără deoarece am avut timp să mă rog, să îl simt mai aproape pe Dumnezeu, regăsindu-L în tot ce mă înconjoară. M-am simțit ca într-o familie. Mi-au plăcut plimbările în natură, focul de tabără, rugăciunile noastre împreună și multe altele.”
”A fost una din cele mai frumoase experiențe pe care le-am trăit. Relaxarea și prietenia au fost la ele acasă. Vin de puțin timp la acest grup de tineri, dar mă bucur foarte mult că m-ați primit cu brațele deschise. Chiar dacă vă cunosc de puțin timp, simt că vă știu de-o viață. Cel mai mult mi-a plăcut: colectivul, atmosfera și discuțiile tematice duhovnicești.”

”Tabăra a fost bine organizată, activitățile interesante, discuțiile constructive, atmosfera plăcută, mâncarea foarte bună, iar oamenii frumoși.”
”În această tabără m-am apropiat și mai mult de tinerii pe care îi știam de la grup. Cabana și locul sunt un colț de rai. Pe lângă voia bună, mâncarea delicioasă, prăjiturile, drumețiile, voleiul, tinerii și altele, discuțiile despre Iisus Hristos versus păgânism au fost cu mult folos pentru mine. M-au întărit în credință.”

Alexandra Andereș, Sursa: Radio Renasterea