In editia de marti a celebrei emisiuni culinare MasterChef, difuzate de Pro Tv, au fost prezentate telespectatorilor tensiunile dintre concurenti, acestea mergand pana la declaratii cu tenta rasiala.

Concurentul Anjani Jaiswal Kumar, un cetatean indian venit in Romania in 2003 pentru a studia medicina in Oradea, a fost deranjat de remarcile unui alt pretendent la marele premiu, care i-ar fi spus ca nu va fi eliminat prea curand din show deoarece este “o pata de culoare”.
“Cristian mi-a zis ca sunt negru si m-a deranjat foarte mult. Eu am venit aici sa gatesc”, a spus in lacrimi Anni – Anjani Jaiswal Kumar, dupa ce a fost desemnat castigatorul unei probe. “Am emotii foarte mari. S-a comentat ca atunci cand esti strain sau daca esti negru nu ai emotii pentru ca nu o sa pleci nicaieri. Sunt emotionat cand gatesc ceva pentru ca poate nu iese mancarea. Mi se spune ca sunt negru, de aia imi e frica, dar eu sunt alb si, oricum, sunt om. De aia mi-e frica”, a mai spus acesta, poreclit de concurenti si cei trei jurati Raj Kapoor, dupa un cunoscut actor indian.

Majoritatea concurentilor s-au aratat impresionati de reactia indianului si au condamnat comentariile “rasiste” la adresa lui.

Concurenta Jesica Zamfir, o romanca de etnie tiganeasca, a fost cea mai emotionata. Ea a declarat ca a simtit pe pielea ei acest gen de comentarii cand a fost plecata la munca in Spania, unde ar fi fost discriminata din cauza originilor ei.
MasterChef este una din cele mai de succes emisiuni ale postului Pro Tv, aceasta fiind difuzata in fiecare marti, de la ora 20.30. Concurentii sunt jurizati de Florin Dumitrescu, Sorin Bontea si Catalin Scarlatescu, toti bucatari de elita.

Sursa: FrontPress.ro