Un marfar a lovit ultimul vagon al trenului Moscova – Chişinău. Accidentul s-a produs la ora 12:38 ora Moscovei, în raionul Naro Fominsk, transmite JURNAL.md.

Ministerul Transporturilor de la Chişinău a confirmat producerea accidentului feroviar în Rusia cu implicarea trenului Moscova-Chișinău. Porivit primelor informaţii, patru persoane au decedat, iar altele 15 au fost rănite grav. Ulterior, Jurnal.md a relatat ca numarul celor decedati a ajuns la noua. Potrivit unor martori oculari, printre victime se numara cetateni moldoveni.

Potrivit DESCHIDE.md, pasagerii decedaţi sunt cetăţeni moldoveni. O echipă de experți de la CFM urmează să se deplaseze la fața locului pentru a acorda ajutor pasagerilor aflați în situație dificilă, dar și a monitoriza cauza producerii accidentului. De asemenea, Ministerul Transporturilor urmează să pună pe linie un alt tren pentru a evita perturbările în trafic.

Informația a fost oferită iniţial pentru Jurnal.md de un martor ocular, care a declarat că accidentul s-a produs în regiunea staţiei Bekasovo – 1. În urma coliziunii, două vagoane ale garniturii au deraiat, iar la scurt timp a izbucnit un incendiu. La fața locului au sosit deja salvatorii, iar echipele de descarcerare încearcă să salveze pasagerii blocați în vagonul avariat.

Sursa: Cotidianul