Campioana României la rugby, RCM Timişoara, şi-a valorificat din plin avantajul terenului propriu şi s-au impus cu scorul de 33-11 în faţa Universităţii Cluj însă, scorul final nu reflectă câtuşi de puţin realitatea din teren.

Cu o echipă indiscutabil mai omogenă, campioana ţării a început tare partida şi a reuşit să profite de trei mingi degajate neinspirat de Ionuţ Mazăre şi a culcat de tot atâtea ori balonul în terenul de ţintă al universitarilor, prin Jack Umaga, Steve Shennan şi Daniel Carpo.

În ciuda avantajului afişat de tabela de scor în favoarea gazdelor, clujenii nu au cedat şi au ieşit la joc reuşind să domine minute bune pe RCM. Ionuţ Mazăre a pus trei puncte pe tabelă după o lovitură de pedeapsă însă, a ratat alte două nereuşind să reducă din handicap.

Trebuie menţionat că ratarea loviturilor de pedeapsă şi a transformărilor celor două echipe a fost influenţată de vântul foarte puternic şi rafalele de ploaie. După o perioadă de joc foarte bună a universitarilor, bănăţenii reuşesc cel de al patrulea eseu, prin Randall Morisson şi scorul la pauză era de 26-3.

În partea a doua a meciului echipa lui Bogdan Cantor şi Ioan Teodorescu a fost superioară campioanei României şi a reuşit să culce balonul în terenul de ţintă prin Cristian Murgoci, jucător desemnat la finalul partidei „Omul meciului”, de către oficialii Federaţiei Române de Rugby delegaţi la meci.

Ionuţ Mazăre a redus mai apoi diferenţa în urma unei lovituri de pedeapsă însă, şi în această repriză secundă uvertura Universităţii a ratat alte două astfel de penalităţi. Timişorenii, surprinşi de jocul curajos al alb-negrilor au avut totuşi forţa să se desprindă pe tabela de marcaj la ultima fază a meciului, când au reuşit şi cel de al 5-lea eseu prin Marian Gorcioaia.

După şase etape ”U” se situează pe poziţia a VI-a a clasamentului cu 5 puncte, iar etapa viitoare va întâlni, pe teren propriu, e vicecampioana României, CSM Ştiinţa Baia Mare.

Paul Panait