Distribuie articolul

Etapa a VIII-a a SuperLigii Naţionale de rugby a programat, la Constanţa, meciul dintre echipa locală Farul şi Universitatea Cluj, încheiată cu victoria categorică a gazdelor, scor 69-17.

Partida de la Constanţa a fost una nebună, cele două combatante reuşind să înscrie nu mai puţin de 12 eseuri. Gazdele au culcat balonul în terenul de ţintă al ardelenilor după doar câteva secunde de joc, iar Vlaicu a transformat.

Până în minutul 12 al meciului dobrogenii au mai reuşit încă 3 eseuri, toate transformate de Vlaicu, şi toată lumea se aştepta la o înfrângere grea pentru alb-negrii pregătiţi de Bogdan Cantor şi Ioan Teodorescu.

Astfel, după o evoluţie slabă clujenii au intrat la cabine cu un deficit de 41 de puncte, scor la pauză 41-0, în favoarea Farului.

Aşa cum şi-a obişnuit suporterii, “U” Cluj a început mai bine partea a doua a meciului şi a înscris în terenul de ţintă prin căpitanul Cristian Murgoci însă, Ionuţ Mazăre a ratat transformarea şi scorul devenea 41-5 în favoarea echipei de la malul mării.

Farul a replicat imediat prin Neagu şi Semple, ambele eseuri fiind tranformate de Vlaicu. În ciuda diferenţei uriaşe de pe tabela de scor, 55-5.

Ardelenii au continuat să pună presiune pe gazde, iar eforturile le-au fost răsplătite de reuşitele lui Romulus Boar şi Paul Petucher, una dintre aceste încercări fiind tranformată de Ionuţ Mazăre.

Meciul nu s-a terinat însă, după forcingul clujenilor, iar “marinarii” au înscris la rândul lor alte două eseuri, prin Semple şi Nere, transformările fiind trecute în dreptul lui Sabbagh, înlocuitorul lui Vlaicu.

Farul Constanţa reuşeşte la capătul acestui meci scorul etapei, 69-17, iar pentru universitari urmează o perioadă foarte grea, fiind egalată în clasament de Dinamo, graţie victoriei surprinzătoare la Steaua, scor 11-10.

Ambele formaţii au în acest moment câte 5 puncte, Universitatea situându-se pe loc de play-off graţie victoriei din confruntările directe cu Dinamo.

În plus, după jocul de la Constanţa, Kamil Sobota şi Vasile Paraschiv îşi vor lua pauză forţată, primul fiind suspectat de ruptură a ligamentului colateral, cel de al doilea de menisc.

În partida cu Farul am mai consemnat şi debutul în SuperLiga Naţională a lui Gabriel Marinca, juniorul Universităţii Cluj în vârstă de numai 18 ani înlocuindu-l, în minutul 75, pe Moala Leimoni.

Etapa viitoarea “U” Cluj va întâlni, la sfârşitul săptămânii viitoare, pe teren propriu, CSM Bucureşti.

Paul Panait