Ministerul ucrainean de Interne a anuntat ca in luptele de la Slaviansk, de luni, au fost ucisi patru soldati si raniti peste 30. Potrivit anuntului postat pe website-ul ministerului, separatistii au folosit civili neinarmati drept scuturi umane, pentru a ataca trupele ucrainene si a incendia cladirile din jur, scrie Kyiv Post.

Ministerul a precizat ca si din randurile separatistilor si localnicilor sunt victime.

Separatistii au deschis focul si asupra unui microbuz care transporta ranitii. Un ofiter dintr-o unitate speciala de politie, ce escorta microbuzul, a fost ranit, a mai aratat ministerul.

Tablou de razboi in Ucraina: Lupte grele pe autostrada Slaviansk- Donetk

O lupta grea se duce luni, de la orele pranzului, intre fortele ucrainene speciale si militantii pro-rusi, in apropiere de satul Semenovka, pe autostrada Slaviansk – Donetk.

Patru vehicule blindate ucrainene au deschis focul la punctele de control, a declarat un reprezentant al auto-proclamatei Republici Populare Donetk.

Armata ucraineana inainteaza in regiunile estice, intr-o incercare de a le aduce din nou sub controlul Kievului. Ciocniri violente cu separatistii au avut loc, duminica seara, in Slaviansk, si se inainteaza spre Donetk, unde pro-rusii au mai ocupat cladiri administrative.

La Odessa, sediul politiei regionale a fost blocat, duminica noaptea, de sute de activisti ai gruparii Sectorul de Dreapta si reprezentanti ai asa-zisei grupari de autoaparare a Maidanului, in semn de protest fata de eliberarea a 67 de separatisti arestati pentru violentele de vineri, soldate cu peste 40 de morti.

La Donetk, separatistii din districtul Leninski au ocupat, duminica, comitetul executiv al orasului. Vitali Ivanov, reprezentant al autoproclamatei Republici Populare Donetk, a aratat ca imobilul a fost preluat fara probleme de pro-rusi, care n-au intampinat rezistenta din partea sefului administratiei locale.

Protestatarii au ocupat si sediul procurorului general si au cerut sa fie pusi sub acuzare membrii Garzii Nationale si din Serviciul de Securitate al Ucrainei, pentru ca au folosit arme de foc impotriva civililor.

Sursa: Ziare.com