Conflictele intre Ungaria si Bruxelles sunt „inevitabile”, pentru ca cei care refuza sa se angajeze intr-o disputa sunt „nerozi” si nu sunt potriviti sa reprezinte tara, a declarat populistul Viktor Orban vineri pentru postul de radio Kossuth.

Intre problemele din Ungaria care au cauzat conflicte cu Bruxelles-ul se afla institutia pedepsei cu inchisoarea pe viata fara posibilitatea eliberarii conditionate, a declarat seful Guvernului.

El a apreciat ca, pe baza hotararii Curtii Europene pentru Drepturilor Omului (CEDO), cu sediul la Strasbourg, asupra acestei probleme, nu vede un motiv ca Ungaria sa-si schimbe legislatia.

Pedeapsa cu moartea ar avea, de asemenea, un efect de descurajare, insa Uniunea Europeana (UE) o interzice, a mai apreciat Orban.

Comentand pe tema problemei distilarii palinkai intr-un regim fara taxe, el a anuntat ca se pregateste alta „solutie” care „va permite distilarea palinkai in Ungaria in practica, in timp ce decizia Curtii europene va fi respectata”. Insa premierul a adaugat ca se asteapta ca si aceasta noua legislatie sa fie atacata.

Sursa: Ziare.com