Evenimentul Noaptea Europeană a Muzeelor, iniţiat de Ministerul Culturii şi Comunicării din Franţa şi patronat de Consiliul Europei, UNESCO şi de Consiliul Internaţional al Muzeelor, se află deja la a zecea ediţie, fiind celebrat de peste 3.000 de muzee din toată Europa.

Ediţia 2014 a Festivalului Internaţional Noaptea Muzeelor va avea loc sâmbătă, 17 mai 2014, cu acest prilej muzeele putând fi vizitate gratuit. În acest an s-au înscris la eveniment următoarele muzee: Muzeul Etnografic al Transilvaniei, Muzeul de Artă Cluj-Napoca, Muzeul „Octavian Goga” Ciucea, Muzeul Apei din localitatea Floreşti, (instituţii de cultură aflate în subordinea Consiliului Judeţean Cluj), Muzeul de Istorie Turda, Muzeul Municipal Dej, Muzeul Naţional de Istorie a Transilvaniei, muzeele Universităţii Babeş-Bolyai (de mineralogie, paleontologie, zoologie, vivariul), Centrul Cultural Petre Ţuţea/Centru de Cultură Urbană, Muzeul Mitropoliei Clujului.

Pentru clujenii care doresc să viziteze Castelul Goga sau Muzeul Apei, vor fi puse la dispoziţie gratuit mijloace de transport în comun cu plecare de la Muzeul de Artă.

Singura expoziţie la care se va plăti taxă de intrare (2 lei) este “Rembrandt: Apogeul Artei gravurii”, deschisă la Muzeul Etnografic al Transilvaniei.

Programul complet al manifestărilor poate fi accesat AICI.