Cei doi actori, Vlad Ivanov și Anamaria Marinca, invitaţi ai jurnalistului Mihnea Măruță la o discuţie la TIFF Lounge, şi-au povestit experienţele trăite pe parcursul filmărilor.

Filmele în care apar pot fi văzute la TIFF în următoarele zile: Expresul zăpezii (7 iunie în Piaţa Unirii Open Air, ora 21.45 şi 8 iunie la Casa de Cultură a Studenţilor ora 16.00 – Este un film în regia coreanului Bong Joon-ho în care Vlad Ivanov joacă alăuri de Ed Harris, Chris Evans, Song Kang-ho, John Hurt) şi Misiunea Europa (6 iunie la Casa de Cultură a Studenţilor de la ora 16.00 şi
7 iunie la Cinema Mărăşti ora 18.00 – Filmul este regizat de Sebastián Cordero iar din distribuţie fac parte Anamaria Marinca, Christian Camargo, Embeth Davidtz, Sharlto Copley).

Cei doi actori au povestit despre lejeritatea, deschiderea şi munca de echipă pe care au simţit-o jucând faţă de actori mari. Vlad Ivanov povestea cum l-a impresionat pe regizor când s-a oferit să filmeze o scenă mai dificilă fără a avea nevoie de cascador şi care a ieşit foarte bine, iar Anamaria Marinca a fost impresionată de faptul că aproape a învăţat să conducă o navă spaţială.

Vlad Ivanov și Anamaria Marinca au jucat împreună în filmul “4luni, 3 săptămâni și 2 zile” (regia Cristian Mungiu) în anul 2007.

Alina Maria Iuga