Cotidianul britanic The Daily Telegraph a publicat pe site-ul său, miercuri, sub titlul „fotografia care va şoca Franţa”, fotografii prezentându-l pe tânărul adolescent român de etnie romă linşat vineri la periferia Parisului.

Cele două fotografii arată un tânăr zăcând într-un cărucior de supermarket, cu faţa tumefiată şi însângerat. Potrivit The Telegraph, este vorba de Darius, adolescentul de 16 ani care se află în spital între viaţă şi moarte din cauza unei agresiuni.

„Aceste fotografii vor şoca Franţa”, începe articolul, în care se explică, totuşi, că autenticiatea imaginilor nu a fost „verificată pe lângă membri ai familiei” tânărului.

Fotografiile „au fost transmise (cotidianului) The Telegraph de un bărbat care trăieşte alături de tabăra mizerabilă pe care adolescentul, familia sa şi alte persoane au construit-o în jurul unei case abandonate”, la Pierrefitte-sur-Seine, explică articolul.

Potrivit The Telegraph, acest bărbat, care vrea să rămână anonim, a afirmat că l-a găsit pe adolescent într-un cărucior, vineri seara, în stare de inconştienţă.

Serviciul foto al publicaţiei franceze Le Parisien a anunţat că a „obţinut, de asemenea, aceste fotografii”, dar „a decis să nu le folosească”.

Darius, un adolescent român de etnie romă în vârstă de 16 ani, este în comă după ce a fost bătut de 12 indivizi care îl suspectau de furt. Adolescentul locuia împreună cu familia şi alţi romi într-o casă părăsită din cartierul Pierrefitte-sur-Seine, în nordul Parisului. A fost găsit vineri seara în stare de inconştienţă, într-un cărucior de supermarket, abandonat în apropiere de cartierul La Cité des Poètes.

Lovit de multe ori în zona capului şi având plăgi la mâini şi genunchi, Darius se află de vineri la reanimare şi „prezintă importante leziuni cerebrale care implică în continuare pronosticul vital. Cadrele medicale încă nu se pot pronunţa asupra evoluţiei stării sale de sănătate”, a explicat procurorul.

Procurorul din Bobigny, Sylvie Moisson, însărcinată cu ancheta, a declarat, marţi seara, că acest „act de barbarie” are ca mobil o tentativă de „răzbunare personală”.

Sursa: Mediafax