Un binefăcător anonim din Cluj lasă, de câteva zile, plicuri cu bani în diferite locuri din oraș. În plicul care conține bancnote de 50 sau 100 de lei, clujeanul lasă și o foaie cu instrucțiuni. Cel care găsește banii trebuie să dea unui nevoiaș cel puțin jumătate din sumă.

“Ce încerc eu să fac este în primul rând să aduc un zâmbet pe faţa oamenilor, printr-o metodă atât de simplă şi cu sume mici. Eu am zis că cel puţin jumătate din sumă să fie donată altcuiva aflat în nevoie”, a spus clujeanul anonim, pentru stiri.tvr.ro.

În prima zi, cel care a găsit plicul a oferit jumătate din sumă unei fetiţe care vindea iconiţe ca să îşi poată cumpăra mâncare. A doua zi, o altă tânăra care a găsit banii, i-a dărut în întregime unei bătrâne.

Ca să promoveze demersul și să-i încurajeze și pe alții la astfel de fapte, clujeanul lasă indiciile despre plicurile ascunse pe pagina de Facebook, numită „Bani cu Suflet”. Tot acolo sunt postate fotografiile celor care au fost ajutaţi cu banii dăruiţi de el.

“Sunt banii mei personali, da, dar deja foarte mulţi oameni mi-au scris că vor să se implice şi vor să fie ‘anonimi pentru o zi’ ”, a mai spus clujeanul.

El a precizat că a preluat ideea din Statele Unite, unde un milionar din San Francisco care a făcut avere din investiţii imobiliare, a decis să ofere şi el comunităţii câte ceva din banii strânși. Ulterior, exemplul său a fost urmat de filantropi din zeci de oraşe americane.

Sursa:Yahoo.com